3X3 Eb: Látványos játékkal nyertek a nők a románok ellen

Eredményes és látványos játékkal győzött tükörsimán címvédő női válogatottunk Románia ellen a 3X3 Európa-bajnokság első napján.

3X3 Európa-bajnokság, Amszterdam, nők, csoportkör
Magyarország - Románia 18-6

Az elején még tartották magukat a románok, de aztán beindultak a magyar lányok, a negyedik perc vége felé már 7-2-t mutatott az eredményjelző a javunkra, és mindenki hozzászólt a tánchoz, Süle Krisztina középtávoli tempóból és ziccerből is eredményes volt, Theodoreán Alexandra pedig a gyűrű alatt átvitt ziccert értékesítette. A meccs felénél 8-2-re vezetett csapatunk, majd Medgyessy Dóra volt egy szép lepörgés után pontos. Bozóki Bettina a palánk alatt uralkodott, és bár a románok dobtak egy duplát, igazán nem tudtak közel kerülni a mieinkhez.

Medgyessy újabb látványos megmozdulása után Bozóki talált be támadópattanó után, így a 7. perc végén 12-4-re vezetett a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat. Mesgyessy duplája után egy gyönyörű Medgyessy-Bozóki-Theodoreán gyorspasszos, egyérintős játék következett, majd Medgyessy látványos passza után Bozóki büntetőből növelte az előnyt 12-re (16-4). A románok nem tudtak mit kezdeni jó védekezésünkkel, csak nehéz helyzetből elengedett duplákból tudtak betalálni. Ez azonban kevés volt, Medgyessy még a végén is beszórt egy közelit egy szép passz után, így győzött csapatunk 18-6-ra nemcsak eredményes, hanem látványos játékkal is.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus