3X3 Eb: Női válogatottunk is befejezte szereplését

Női 3X3 válogatottunk 17-11-es vereséget szenvedett Franciaországtól a hollandiai Eb negyeddöntőjében, így a férfiak után a hölgyek is befejezték szereplésüket a kontinenstornán.

3X3 Európa-bajnokság, Amszterdam, Nők, Negyeddöntő
Franciaország - Magyarország 17-11

Az első percekben potyogtak a kosarak - a franciák 2-0-ra elhúztak, de Theodoreán Alexandra és Bozóki Bettina révén a második perc közepén megvolt az egyenlítés (2-2), sőt, Medgyessy Dóra révén a vezetés is. A franciák egyenlítése után egy szép Theodoreán-Bozóki összjátékból voltunk eredményesek, de erre két duplával válaszoltak a gallok, akik így a 3. perc végén 7-4-re elhúztak. Egy újabb Theodoreán-Bozóki összjátékot követően most előbbi volt eredményes, de a franciák két sima ziccert is beszórtak erre válaszul, Medgyessy büntetőjére pedig nehéz helyzetből feleltek (10-6).

A meccs felénél Medgyessy szórt be egy kosarat, majd Theodoreán volt eredményes a büntetővonalról, Bozóki pedig a palánk alól tett be egy pontot. A meccs döntő pillanata itt következett, a franciák ugyanis az egyik támadás során nagyon ki voltak szorítva, de a korábban már két kettest is beszóró Le Leuch egy szerencsés mozdulattal, a támadóidő lejártakor bedobta a harmadik dupláját is a 7. perc végén (12-9). Még egy ziccert dobtunk, de a franciák azonnal válaszoltak, majd egy büntetővel négy pontra léptek el (14-10). Theodoreán az utolsó előtti perc végén dobta utolsó pontunkat, amire a franciák egy támadópattanó utáni kosárral válaszoltak válaszoltak, majd két büntetővel zárták a meccset, így 17-11-re győzött Franciaország, a magyar csapat pedig befejezte szereplését az Eb-n.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus