A Cegléd, a Győr és a Szekszárd is pályára lép ma

Mindhárom női együttes az Európa Kupában szerepel csütörtök este. 

Csütörtökön 18 órakor a CMB Cargo-UNI Győr az egyetemi csarnokban Európa Kupa-mérkőzésen fogadja a francia Nantes Rezé együttesét. Mindkét gárda elveszítette első találkozóját a nemzetközi porondon, a Győr a szintén francia Saint-Amand, míg mostani ellenfele a belga Namur ellen maradt alul, ráadásul a nantes-iak hazai környezetben kaptak ki meglepően simán (59–83).

"Futószalagon játsszuk a fontos mérkőzéseket, a bajnokságban a cél, hogy jó pozícióba kerüljünk az alapszakaszban, míg az Európa Jupában a továbbjutás kiharcolása az elvárás, s ehhez nyerni kell a Nantes ellen. Ellenfelünkről annyit tudunk, hogy fizikálisan erős, jól lepattanóznak, ettől függetlenül szeretnénk mi uralni a palánk alatti területet, ehhez meg is vannak az embereink. A franciák hozzánk hasonlóan még alakulófélben vannak, a tavalyi keretből három meghatározó emberük távozott. Bízom benne, mi jöhetünk majd le elégedettebben a pályáról a négy negyed után. A Sopron legyőzése amellett, hogy jó szájízt ad a folytatáshoz, arra is rávilágított, hogy ha tudunk harcolni, küzdeni minden egyes labdáért, az eredményre vezet. Az is lényeges, hogy több olyan játékosunk van, aki húzóemberré tud válni a meccsek egy-egy szakaszában, s a csapatvédekezés is döntő faktor lehet a győzelem kiharcolásában" - nyilatkozta a gyorikosar.hu-nak Völgyi Péter, a győriek vezetőedzője.

Az Európa Kupa csoportkörének második fordulójában a cseh Basketball Nymburk otthonába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd. A találkozó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a klub videós és szöveges felvezetője ide kattintva tekinthető meg!

A VBW CEKK Cegléd is ma lép pályára, méghozzá hazai környezetben a spanyol Gernika ellen. A találkozót az a Chanel Mokango vezette fel, aki tavaly még a spanyoloknál, most viszont már Cegléden kosárlabdázik:

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus