A DVTK megverte a PEAC-ot, döntőzik Kassán

A DVTK Kassán győzte le a PEAC-Pécset - összefoglaló, statisztika és a teljes meccs videója

A DVTK.eu tudósítása:

Péntek délután Kassán egy négycsapatos nemzetközi felkészülési torna első mérkőzésén az Aluinvent DVTK az örök rivális PEAC Pécs csapatával mérte össze tudását. Štefan Svitek tanítványai ezen a napon a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket és magabiztos, negyvenegy pontos győzelmet arattak.

Fantasztikus első negyedet produkált az Aluinvent DVTK! Az első kosarat ugyan a PEAC szerezte, de aztán állva hagyták ellenfelüket a piros-fehérek, és négy perc elteltével már tíz pontos különbséget mutatott az eredményjelző (12-2). Az ebben a játékrészben mutatott 77%-os dobószázalékuknak is köszönhetően magabiztos előnyre tett szert a Diósgyőr (26-7).

A második tízperc ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Engelmanék folyamatosan növelték az előnyüket, és előfordult olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor a fenti mutató 81%-on állt – ez még a férfiak mezőnyében is parádésnak számít. Mindeközben ebben a negyedben is tíz pont alatt tartotta ellenfelét a Diósgyőr, így igencsak megnyugtató vezetéssel tértek pihenőre Nagy Dóráék (45-15).

Pecková triplája adta meg a harmadik negyed alaphangját, majd Melnika és Szabó pontjaival már 37 pontos fórral ment a DVTK a játékrész feléhez közeledve (56-19). A 28. percben pedig kialakult a legnagyobb addigi differencia, hiszen már 40 ponttal vezetett a Štefan Svitek gárdája (64-24). A baranyai alakulat Vucorović pontjaival kozmetikázta az eredményt (64-31).

A záró negyedben két és fél perc elteltével a nagy kedvvel játszó Szabó és Engelman találataival gyorsan visszaállt a közte negyven (73-33). Továbbra is remekül pörgött a csapat, és négy perccel az összecsapás vége előtt tovább dagadt a diósgyőri előny, Pecková asszisztját Kiss váltotta pontokra (82-39). A pécsieknél Imobvioh próbálta tartani a lelket, de az ő teljesítménye is csak arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a csapatok közti különbség, amely végül Roberson és Bach triplaváltásával fagyott be negyvenegy pontnál (91-50). Ezen a napon minden mutatóban messze felülmúlta riválisát és aratott szép győzelmet az Aluinvent DVTK.

Az Aluinvent DVTK következő ellenfele a Partizan Beogradot 71-49-re legyőző Good Angels Košice lesz szombaton 18 órától.

Felkészülési mérkőzés

Aluinvent DVTK - PEAC Pécs 91-50 (26-7, 19-8, 19-16, 27-19)

Kassa, Infinity Arena, 100 néző.

Aluinvent DVTK: Nagy D. 4, Burkholder 10, Szabó F. 19/9, Zele, Melnika 16. Csere: Bach 9/3, Pecková 16/3, Engelman 13/3, Aldazabal 2, Kiss V. 2.  Vezetőedző: Štefan Svitek.

PEAC Pécs: Mandić 7/3, Raksányi, Vucorović 8/3, Demeter, Imobvioh 15. Csere: Roberson 15/6, Wentzel, Curaković 2, Tenyér 1, Szücs R., Szücs L. 2, Sellei. Vezetőedző: Gabriel Carrasco Tristancho.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Jó ritmusban játszottunk, és kellően agresszívak voltunk. Minden játékosunk hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, de ne feledjük, hogy még az összeszokás fázisában vagyunk, ez az elsődleges most.

fotó: DVTK.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus