A krakkóiak örülhettek a női Euroliga magyaros mérkőzésén

Bár az első negyed után még a Krivacsecics Tijanát a soraiban tudó kassai csapat vezetett a női Euroliga nyitó fordulójában a Quigley Alexandriát foglalkoztató Wisla Krakkó ellen, a folytatásban egyértelműen a lengyel együttes akarata érvényesült, amely simán nyert. Honti Kata csapata váratlanul nagy különbségű hazai vereséggel kezdett, a spanyol Salamanca mért 25 pontos verést a Schio együttesére

10 perc után még 18-15-re a helyi "jó angyalok" nevű alakulat, azaz a Good Angels Kosice vezetett, de félidőben 36-30-ra már a Wisla, amely végül 68-55-re győzött. A vendégek sikerében jelentős szerepe volt annak, hogy a lepattanó harcot nagy fölénnyel, 41-26-ra nyerte a krakkói együttes.

Ami a két magyar válogatott játékost illeti, egyikük sem mutatott szédületes dobóformát. Krivacsevics Tijana 3/11-es mezőnymutatóval, mind a 4 bünetőjét értékesítve 10 pontig jutott. Volt még mellette a 28 játékperce alatt 2 támadó pattanója, valamint 1-1 eladott labdája és blokkja. Quigley Alexandria 4/12-es mezőnymutatóval (4/9 dupla, 0/3 tripla) és 5/6-os büntetőzéssel 13 ponttal zárta a csapata számára éppen ekkora különbségű győzelemmel végződő összecsapást. Statisztikai lapjára még 1 lepattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett és 5 eladott labda került. Neki is volt 1 blokkja, s nem kevesebb, mint 7 alkalommal szabálytalankodtak vele szemben a kassaiak.

A találkozó összefoglalója, amelyben Krivacsevicstől és Quigley-től is láthatunk kosarakat:

Honti Katáék gyakorlatilag 6 perc alatt elvesztették a Salamanca elleni hazai meccsüket, 19-3-ra vezettek ekkor a spanyolok a rémesen kezdő olasz bajnok ellen. Az első negyed végén 28-8 volt az állás. A második félidőben egyszer feljött 15 pontra a Famila, de összességében sajnos "köze nem volt" a meccshez, amelyet végül 90-65-re nyert meg a Salamanca.

Kata 24 és fél percet játszott, 2/4-es dupla, 0/2-es triplamutatóval, mindkét büntetőjét értékesítve 6 pontig jutott. Volt még 1 lepattanója, 3 gólpassza s 2 eladott labdája. A statisztikát böngészve a legnagyobb különbség a két csapat között a hárompontos dobások értékesítésében volt, a Schio 2/13-as (16,4%), a Salamanca viszont egészen kiváló, 10/17-es (58.8%) pontossággal dobta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus