A női 3X3 válogatott is kiesett a vb negyeddöntőjében

Spanyolország 21-13 arányban múlta felül Európa-bajnok női válogatottunkat a kínai 3X3 világbajnokságon, így a férfiak után a hölgyek is befejezték a tornát.

A férfiak után a hölgyek is lejátszották negyeddöntőjüket a kínai 3X3 világbajnokságon, ellenfelük az Egyesült Államokat a csoportmeccsek alatt legyőző Spanyolország volt.

A meccs első pontját mi szereztük ugyan, de a hispánok azonnal válaszoltak, rengeteg kosár esett az összecsapás elején - másfél perc után már 5-2-re vezetett ellenfelünk. Theodoreán büntetőjével ugyan közelebb jöttünk hozzájuk, de ezt követően jó ideig Spanyolország akarata érvényesült, egy 5-0-s szakasszal egészen 10-3-ra húztak el, nem úgy tűnt, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Ekkor fordult a kocka - Ruják 1+1-ére még jött egy spanyol pont a meccs felénél, de Ruják és Szabó is további 2-2 pontot emelt a gyűrűbe, majd Theodoreán is eredményes volt egy duplával, így egyetlen pontra megközelítettük ellenfelünket, mikor még több mint 3 perc volt hátra a meccsből (11-12). Sajnos a végére elfáradtunk, a spanyolok számolatlanul szerezték a kosarakat az utolsó 2 percben, míg a mi támadójátékunk visszaesett, így 29 másodperccel a 10 perces játékidő vége előtt le is zárult a meccs 21-13-as spanyol győzelemmel.

Az Európa-bajnok magyar válogatott tehát nem jutott a legjobb 4 közé a világbajnokságon, így a férfiak után a nők is befejezték szereplésüket - Theodoreán Alexandra azért egy aranyat így is nyert az ügyességi számban.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus