A PEAC visszavonuló klasszisát köszöntötték Pécsett

A profi kosárlabdát abbahagyó, szép és teljes karriert maga mögött tudó Fűrész Diától köszönt el a PEAC és a közönségtől búcsúzott a játékos

A PEAC-PÉCS közleménye:

Az élsporttól visszavonuló Fűrész Diát köszöntöttük

Ünnepélyes, megható pillanatok előzték meg a szombat esti, PEAC-PÉCS – Sopron Basket mérkőzést. A profi kosárlabdát abbahagyó, szép és teljes karriert maga mögött tudó Fűrész Diától köszöntünk el, és a közönségtől búcsúzott a játékos.

Fűrész Dia a 2016/2017-es idény utolsó bajnokiján, 2017. május 4-én a DVTK ellen húzta utoljára magára a PEAC-PÉCS mezét, ez volt az utolsó profi fellépése csapatunkban.

Szombaton este köszönte meg neki a klub azt a 2012. szeptember 23-tól tartó időszakot, az ennek során elvégzett munkát, felejthetetlen triplákat, nagy győzelmeket, Magyar Kupa elsőséget, bajnoki ezüstérmet, és nemzetközi ligákban elért bronzokat, amelyeket a PEAC-PÉCS tagjaként elért.

A nyolcvanszoros magyar válogatott Fűrész Dia a PEAC-Pécs színeiben 149 tétmeccset vívott, a 75 magyar bajnoki, 12 Magyar Kupa, és 22 FIBA Európa Kupa meccse mellett 40 alkalommal a nemzetközi ligákban képviselte a pécsi színeket.
 
A PEAC-Pécs színeiben 937 pontot ért el a következő megoszlásban: 460 magyar bajnoki, 82 Magyar Kupa, 101 Adria-liga, 71 magyar-szlovák közös bajnokság, 103 Közép-európai Liga, 120 Európa-kupa.

A PEAC-Pécs színeiben 152 hárompontos kosarat szerzett: 75 magyar bajnoki, 14 Magyar Kupa, 8 Adria-liga, 10 magyar-szlovák közös bajnokság, 22 Közép-európai Liga, 23 Európa-kupa.

Az 1984. január 15-én Kecskeméten született játékos Kecskeméten mutatkozott be az élvonalban, majd a 2001-től induló profi karrierje során játszott a Soproni Postás, a Szeviép-Szeged, a Diósgyőr, a BSE, a Győr gárdájában. Pécsre igazolása előtti két szezonját, 2010-től 2012-ig az Euroleasing Sopron gárdájában játszotta le.

Diának a civil életéhez, amelyben jelenleg nagy szerepet játszik a Pécsi Tudományegyetem, legalább olyan sok sikert kívánunk, mint amit a kosárlabda pályán elért.

Fotó - PEAC-PÉCS

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus