A PEAC-Pécs ismét elutazik Porecsbe

A kajakozás nagyon megtetszett Raksányiéknak, de azért maradnak a kosárlabdánál.

Vizes napokat tart mostanában a PEAC-Pécs bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes női kosárlabdacsapata. Zseljko Djokics együttese ugyanis múlt szombaton egy jó hangulatú rendezvényre volt hivatalos: a szurkolók ismét megszervezték a PEAC-partit Orfűn, a Pécsi-tó melletti vízisporttelepen, amelyre természetesen hivatalosak voltak a csapat vezetői és játékosai is. Ahogy az első alkalommal, úgy most is kiválóan sikerült ez a remek együttlét, amelyen volt közös főzés, evészet-ivászat, anekdotázás – és nem utolsósorban egy számukra új sportággal is megismerkedhettek a kosarasok.

– Hallottam, hogy ki lehet próbálni a kajakozást, s én mindenképpen élni akartam a lehetőséggel – mondta Raksányi Krisztina. – Én mentem elsőként, aztán jöttek a többiek is, még Zseljko Djokics is hajóba szállt. Nagyon élveztük! Nekem annyira tetszett, hogy a végén még egy kört mentem.

Jó buli volt, kétségtelen, de a csapat azóta visszazökkent az ilyenkor megszokott kerékvágásba: dolgozik ezerrel. Nemsokára azonban irány ismét a part, csak ezúttal a tengerpart. A PEAC-Pécs ugyanis idén is elutazik a gyönyörű horvát városba, Porecsbe, ahol természetesen nem csak az Adriában gyönyörködnek majd a játékosok – kétszer pályára is lépnek felkészülési mérkőzésen. Mindkét meccsen az orosz Novoszibirszk együttesével találkoznak, amelyről annyit érdemes tudni, hogy legutóbb hazája bajnokságában a legjobb nyolcba került, a négy közé jutásért azonban elvérzett a későbbi győztes Jekatyerinburggal szemben. Nem lenne tehát könnyű ellenfél még akkor sem, ha Zseljko Djokics a teljes keretet bevethetné, ám mivel a szakvezető még nem számíthat az amerikai Destiny Williamsre, az ausztrál Natalie Hurstre, valamint a szerb Nevena Jovanovicsra és Szanja Orozovicsra, elsősorban a csapatépítés szempontjából elsőrangú lehetőség ez a néhány nap Porecsben.

A PEAC-Pécs porecsi programja

Szeptember 12., péntek, 17.00: PEAC-Pécs–Novoszibirszk
Szeptember 13. szombat, 15.00: PEAC-Pécs–Novoszibirszk

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus