A TFSE lett a női amatőr bajnok

A TFSE nyerte "kisöpörve" a fináléban az ELTE-BEAC Újbuda csapatát a női amatőr NB I-es bajnokságot

Az alapszakaszban keleten a TF, nyugaton pedig a BEAC végzett az élen 1-1 vereséggel. A felsőházi rájátszásban  - amelyben a keleti első 4 nyugat legjobbjaival játszott, és fordítva -  a TF hazai vereséggel kezdett a Tatabánya ellen, a BEAC viszont biztosan nyert Kecskeméten. A BEAC odahaza bizton verte a Nyíregyházát, majd megszenvedett a szigetszentmiklósiakkal (62-60), a TF pedig Tatabányán is kikapott. Ezt követően találkozott először a két csoportelső s a TF teremben egy kosarakban nem túl gazdag meccsen 54-52-es hazai siker született.

A BEAC Szigetszentmiklóson biztosabban nyert, mint odahaza ellene, a TF jó védekezésére építve 59-49-re nyert az MTK otthonában. De csak azért, hogy utána saját pályáján alulmaradjon vele szemben (48-56). Közben a BEAC "legyűrte" a Kecskemétet (65-59), majd győzelemmel zárta az egyik legrázósabbnak ígérkező idegenbeli tőráját is, 93-81-re nyert Nyíregyházán. Aztán a két gárda a Bogdánfy úton, a BEAC pályáján is találkozott, ott a TF magabiztosan nyert 40 pont alatt tartva riválisát, úgy, hogy a BEAC a második félidőben írsz és mondd mindössze 5 pontot tudott "összekaparni" (36-54).

Ezek után a BEAC pálya, az őt oda-vissza legyőző TF pedig lélektani előnnyel kezdhette a döntőt. És a lélektani előny többet jelentett. Az első meccsen, a Bogdánfy úton újra nagyot védekezett a TF és a görcsös BEAC-ot 52-41-re legyőzte. Pedig az első negyed után még a középszakasz után élen álló BEAC vezetett, de a páros negyedekben a védekezését nagyon megszigorító TF (a 2. negyedben 8, a 4-ben 5 pontot dobott a BEAC) egyből elvette a pályaelőnyt. Ma, az Alkotás utcában - tekintve, hogy ezt megelőzően már zsinórban háromszor legyőzte budai riválisát - már a F számított esélyesnek.

És élni is tudott az esélyével. Az előbb ismertetett találkozókhoz képest valóságos kosáresőt hozó mérkőzésen 64-57-re győztek Farkas Péter tanítványai, akik közül a 14-es mezben játszó Németh Alma volt a nyerő ember, neki meg a mezszámánál eggyel kisebb a nyerőszáma, lévén 13 pontos és lepattanós dupla-duplával zárta a derbit.
A TFSE pedig 2-0-s diadallal a bajnoki döntőt, s megnyerte az amatőr női NB I-et.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus