Akik sokat játszottak, kitettek magukért

Nem lehetett panasz a múlt hét végén az Európa különböző bajnokságaiban pályára lépő magyar kosaras hölgyekre. Akik bőven kaptak játéklehetőséget, jól teljesítettek, csapataik húzóembereinek bizonyultak.

Horti Dóra egy lepattanóval maradt el a dupla-duplától, miközben csapata, a Mersin a török bajnokságban simán kikapott az Abdullah Gül vendégeként 83-62-re. Válogatott centerünk 33 percet játszott, s ezalatt 10 pontot (4/8 dupla, 0/1 tripla, 2/4 büntető), valamint 9 lepattanót szerzett, amelyek közül négyet a támadó palánk alatt kaparintott meg. Volt még 2-2 gólpassza és eladott labdája.

Lehet, a múlt heti kudarccal végződött Euroliga-nyitány vett ki sokat a kassai lányokból, de Iglón alaposan megszenvedett a sikerért a Good Angels, amely csak a meccs végére őrölte fel az iglóiak ellenállását. Az első negyed után 6, szünetben pedig 9 ponttal vezetett Maros Kovacik együttese. A 3. negyed közepén a Pécsett is kosarazó Regina Palusná kosár plusz büntetős akciójával 51-47-re feljött az Igló, s a záró szakasz előtt 59-54-re vezettek a kassaiak, akik azért a befejező 10 percet 24-12-re nyerve végül 66-83-ra győztek. Az újabb kassai siker egyik fő részese Krivacsevics Tijana volt aki 17 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez.

Úgy tűnik, a krakkóiakban nem hagyott oly mély nyomot a múlt heti kassai Euroliga találkozó, mint Krivacsevicsékben. A Wisla már a félidőben 18 ponttal vezetve magabiztosan verte az AZ UMCS együttesét, méghozzá Quigley Alexandria vezérletével. Válogatottunk honosított hátvédje csereként, kimondottan jó hatékonysággal (7/8 dupla, 1/1 tripla, 3/4 büntető)  20 perc alatt jutott el 20/3 pontig, s lett így is csapata legjobb dobója. Volt még 2-2 lepattanója és gólpassza, valamint 1 szerzett labdája.

Olasz földön a Famila Schio ezúttal Honti Kata nélkül győzött, a középmezőnybe tartozó Cagliara együttesét verte 89-75-re.

Vida Anna együttese, a Triestina Rasheed Rita előző csapata, a San Martino ellen maradt alul hosszabbítás után. A 78-76-os végeredménnyel befejeződött találkozón Panka 40 percet a pályán töltött, s 5/8-as dupla, valamint 4/11-es tripla mutatóval 22/12 ponttal zárta a találkozót. Volt még 2-2 lepattanója és eladott labdája.

Ha már Rasheed Ritát említettük, jelentjük, csapata, az Union Hainaut megszerezte első győzelmét. Az együttes a Mondeville csapatát múlta felül 76-66-ra. Sajnos válogatott honfitársnőnk túl sokat nem tudott hozzátenni csapata első diadalához, mivel sajnos mindössze 2 percet töltött a pályán, ezalatt volt egy sikertelen hárompontos kísérlete.

Bulgáriában Kajdacsi Judit dupla-duplája nagyon kellett a Montana nagy csatában a Rilski ellen kivívott 72-67-es sikeréhez. A magyar középjátékos 28 percet játszott, kipontozódott, de közben 4/8-as dupla, 0/2-es tripla, valamint 2/4-es büntető mutatóval - a számsor nagyon hasonlít Horti Dóráéra - 10 pontig jutott. Emellett nem kevesebb mint 14 lepattanó labdába "kapaszkodott bele", amelyek közül ötöt a támadó palánknál szerzett meg. Volt még 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája.

Az Egyesült Királyságban Fritz Judit csapata vezére volt, a Cardiff 66-65-re győzött a Leicester ellen. A magyar bedobó 35 percet játszva 6/9-es dupla, 1/1-es tripla és 7/9-es büntető mutatóval szerzett 22/3 pontjával messze csapata legeredményesebb játékosa volt. Díszes statisztikai lapján még 1 lepattanó, 2 gólpassz, 4 szerzett, valamint 1 eladott labda látható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus