Alakul a Diósgyőr kerete

Hat játékos távozott, hat pedig maradt a tavalyi évad keretéből az Aluinvent-DVTK együttesénél. A miskolciak augusztus 18-án kezdik meg a felkészülést a 2014/15-ös idényre.

Ahogy arról a boon.hu beszámolt a Diósgyőr spanyol vezetőedzője, Maikel López már augusztus 6. óta Miskolcon tartózkodik, a felkészülésnek pedig hétfőn vág neki a tavalyi szezon negyedik helyezettje.

Ahogy az már korábban nyilvánosságra került nem a DVTK-ban foyltatja pályafutását az amerikai Brittainey Raven, az izlandi Helena Sverrisdóttir és a lett Liene Jansone valamint Vincze Viktória. Azóta pedig az is kiderült, hogy az amerikai Rebecca Tobin is távozik; a center a francia Angershez igazolt.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a csapat korábbi csapatkapitánya, Bukovszki Mónika az eredeti hírek szerint Ceglédre igazolt volna. A helyzet azonban azóta változott, a rutinos irányító ugyan valóban nem marad Miskolcon, ám a ceglédiekkel mégsem tudott megállapodni, így végül kosárlabda-pályafutását nem folytatja, hanem a miskolci NBI-es futsal csapathoz igazolt.

Ami a DVTK 2014/15-ös keretét illeti: Dubei Debóra, Horváth Bernadett és Szabó Petra mellett Szabó Brigitta valamint a felnőtt válogatott Czank Tímea és Bálint Réka is marad az együttesnél. A következő időszakban már új érkezőkkel bővül a Diósgyőr együttese.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus