"Amatőr csúcstalálkozó", azaz női Hepp-kupa döntő a Városmajorban

Hét végén semleges pályán, az MTK városmajori csarnokában rendezik a női Hepp-kupa négyes döntőjét, amelyben a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság csapatai indultak.

A négyes döntőbe a címvédő, jelenleg a fehér csoport 2. helyén álló ELTE-BEAC mellett a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság egyetlen veretlen együttese, a  piros csoport éllovasa, a Csata DSE, valamint a zöld csoport 2. és 3. helyén álló két együttes, a BKG DSE Szigetszentmiklós és a Szeged jutott.

A zöld csoportot vezető Vasas - erősen tartalékos felállásban - már az első körben búcsúzott a piros csoport 7. helyén álló Kiss Lenke Kosársulival szemben (90-62). A bravúrt elérő KLKS csapatát a következő körben a címvédő ELTE-BEAC állította meg egy igen egyoldalú (119-61) mérkőzésen. A Hepp-kupa tavalyi győztese az utolsó akadályt is könnyedén vette a négyes döntő előtt egy 68-30-as diadal formájában a Tatabánya ellen.

A legnagyobb skalpokat a BKG DSE gyűjtotte a négyes döntőig való menetelés során. A szigetszentmiklósiak előbb a fehér csoport élén álló Ajka együttesét győzték le 65-47-re, majd az igazi "huszárvágást" a következő körben mutatták be: a mindössze egyetlen vereséggel a piros csoport második helyén álló TFSE otthonában aratott sikerükkel. E győzelmek után BKG a négyes döntőbe jutásért - az előzmények alapján talán meglepően szoros meccsen - a Kecskemét együttesén is túljutott. Az első negyed után még 6 pont hátrányban volt a BKG, ám végül 6 ponttal (68-62) győzött.

Ahogy a bajnokságban, a Hepp-kupában is magabizosan menetelt a Csata a négyes döntőig. Először a MAFC ellen (103-66), majd a csoporttárs Szolnok (114-42) és a ZTE második csapata (132-41) ellen sem kellett igazán megizzadniuk Tursics Krisztián tanítványainak.

Nehezebb útja volt a Szeged együttesének. A tavaly nyáron az U16-os válogatottal Eb-ezüstérmet szerző Mészárosné Kovács Andrea tanítványai a záró szakaszban biztosították be továbbjutásukat a Fonti-Trans Petőfi SE otthonában (76-69), majd a négyes döntőbe jutásért hazai környezetben fokozatosan növelve előnyét győzték le a Nyíregyházát (75-59). 

A női Hepp-kupa négyes döntőjének programja

Január 27. szombat

16.30: ELTE-BEAC Újbuda - Szeged KE
19.00: BKG DSE - Csata DSE

Január 28. vasárnap

16.30: A 3. helyért
19.00: Döntő

Foto, Slide - pvsk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus