Amerikai centert igazolt a Szekszárd

A 191 cm magas Jade Barberrel erősít a Szekszárd ötös poszton, távozik viszont Lénárt Paula. 

A louisville-i születésű Jade Barber hallgatóként a Ball Állami Egyetem (BSU Cardinals) és a Kelet-Kentucky Egyetem (EKU Colonels) csapatában kosárlabdázott. Tanulmányait követően egy évig Ausztráliában (Southern Tigers), az elmúlt szezonban pedig Portugáliában szerepelt. A CDT Novas PRINTCENTER játékosaként a portugál bajnokság legeredményesebb lepattanózója (15,0) és dobásblokkolója (1,8) volt, de emellett 21 mérkőzésen 36,6 percet, 16,6 dobott pontot (60,5 mezőny%, 60,9 büntető%) és 25,3 IBM pontot is összeszorgoskodott. A 25 éves, bal ezes játékos – 191 cm-es magasságának köszönhetően – a megüresedett center poszton jelenthet majd erősítést. Jade várhatóan szeptember elején érkezik majd Magyarországra.

Távozik viszont Lénárt Paula, aki az érettségi után az Egyesült Államokban próbál szerencsét, miután ösztöndíjat kapott a Dartmouth Egyetemen. Paulának az elmúlt szezonban az NB I-es csapatnál ugyan nem sikerült kiharcolnia az aktív rotációba kerülést, de a Szabó Noémi irányította junioroknál húzóembernek számított.

A csapat augusztus 18-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. Az U16-os válogatottnál dolgozó Magyar Gergely vezetőedzőt segítője, Juhász Gábor helyettesíti majd a kezdeti időkben.

A nagy hagyományokkal rendelkező Sió Kupa a klub tervei szerint szeptember 18-20-a között kerül megrendezésre. A tornával kapcsolatos részletes információk a későbbiekben kerülnek majd közzétételre.

forrás: kscszekszard.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus