Annáink külhoni sikerei

Vegyes hétvégét tudhatnak maguk mögött a külföldön kosarazó magyar hölgyek, Honti Kata csapata elvesztette veretlenségét, Horti Dóra együttese jól tartotta magát a Fener ellen, s Vincze Andreáék is kikaptak Romániában. A két Anna, Vida és Vajda viszont győztesen hagyta el a játékteret - nézzük, ki hogyan teljesített.

Törökországban Horti Dóra együttese alaposan megnehezítette az Euroliga előző kiírásának döntőse, a szerdán a Sopront fogadó Fenerbahce dolgát. Dodi csapata, a Canik Bid három negyeden át partiban volt a sztároktól hemzsegő Fenerrel, 30 perc után csupán egyetlen pont volt a Canik hátránya. A végén 64-54-re nyert a Fenerbahce, Horti Dóra 36 percet játszott, triplát is dobott, s végül 3/6-os dupla, valamint 1/2-es tripla mutatóval 9 pontig jutott. Emellett leszedett 6 lepattanót, volt 2-2 gólpassza s szerzett, valamint 1 eladott labdája.

Bár pontot nem dobott (0/2 dupla, 0/1 tripla), Vajda Anna ezúttal a mezőnymunkából vette ki igen aktívan a részét, s tett sokat azért, hogy a hétközi, sikerrel megvívott országon belüli Európa-kupa siker után csapata hazai környezetben 70-51-re legyőzze a Besiktast. Nusi olyan játékelemben alkotott nagyot, ami eddig nem igazán volt az ő műfaja. Hogy leszedett 8 lepattanót, az annyira nem meglepő, jó pattanózó, ám a 7 (!) gólpassz egy irányítótól is megsüvegelendő, hát még egy négyes poszton játszó kosarastól. Ezzel messze ő bizonyult csapata legjobb kiszolgálójának. Volt még 2-2 szerzett és eladott labdája. 

Romániában csak Vincze Andrea csapata, a Marosvásárhely játszott a hétvégén. Az együttes hazai környezetben, a Temesvár ellen lépett pályára, s 75-52-re kikapott. A sérüléséből felépült Andi 27 percet játszott, s ezalatt 3/7-es dupla, 3/4-es büntető mutatóval 9 ponttal zárta a meccset. Statisztikai lapjára még 4 lepattanó, 3 gólpassz, 1 blokk és 2 eladott labda került.

Kellemetlen utóhatása volt Honti Katáék hétközi, franciaországi, a Bourges otthonában elért Euroliga-bravúrjának: elvesztette bajnoki veretlenségét a Schio. Az olasz bajnok a La Spezia otthonában maradt alul 67-63-ra. Kata 31 perc alatt 0/5-ös dupla és 0/2-es tripla mutató mellett 6-ból 4 büntetőt értékesítve 4 ponttal zárt, emellett szerzett még 2-2 lepattanót és labdát, és eladott 4-et.

Rasheed Rita csapata, a San Martino a jelenlegi olasz mezőny talán második számú csapatát, a Lucca együttesét fogadta, s a papírformának megfelelően kikapott tőle, szám szerint 73-50-re. Rita 32 percet játszott, s 2/5-ös dupla, 2/3-as tripla, valamint 3/4-es büntető mutatóval 13 ponttal zárta az összecsapást. Kiharcolt 8 faultot, leszedett 3 lepattanót, volt 2-2 gólpassza és szerzett, illetve 4 eladott labdája.

A másodosztályban tovább menetel Vida Anna együttese, a Triestina. Pankáék - a magyar bedobó eddigi legjobb játékával - 82-58-ra verték a San Salvatore együttesét. Vida Panka 34 percet a pályán töltve 24 pontos (8/14 dupla, 2/6 tripla, 2/2 büntető) és 11 lepattanós dupla-duplával zárta a mérkőzést. 2 gólpassz, valamint 1-1 szerzett, illetve eladott labda került a kosaras lőlapjára - ez 30-as teljesítményindexet ért összesen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus