Ashleigh Fontenette az Aluinvent DVTK játékosa

Az ünnepek alatti egyeztetések után a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroliga-tapasztalattal rendelkező játékost igazoltak.

A dvtk.eu közleménye:

Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzést irányító nélkül kényszerült lejátszani csapatunk, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égető szükség volt a poszt betöltésére. Az ünnepek alatti számtalan egyeztetés eredményeként végül egy tapasztalt, a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroleague tapasztalattal is rendelkező játékost sikerült leigazolni Ashleigh Fontenette személyében.

Ashleigh a sikeres középiskolai évek után a texasi egyetemen folytatta tanulmányait (ide járt a DVTK korábbi játékosa Brittainey Raven is), ahol utolsó évében a BIG12 konferencia legjobb csapatába is beválasztották. Az Aluinvent DVTK friss igazolása a szezont a világ egyik legerősebb női kosárlabda bajnokságában, Törökországban kezdte, ahol csapatában 15 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. A legjobb teljesítményét éppen a nagynevű Galatasaray ellen nyújtotta, amikor is 18 pontot, 10 gólpasszt és 6 lepattanót jegyezhettek fel a statisztikai lapjára. 

Štefan Svitek: - Az elmúlt hetek sajnálatos sérüléshulláma miatt mindenféleképpen szükségünk volt egy olyan tapasztalt irányítóra, aki azonnal bevethető, játékban van, és magas szinten tudja pótolni hiányzóinkat. Több jó alternatíva közül azért esett a választásom Ashleigh-re, mert mind támadásban, mind védekezésben meg tudja valósítani azt, amit én szeretnék látni ezen a poszton. Biztos vagyok benne, hogy segítségével sokkal eredményesebbek leszünk a következő hónapokban, és előrébb lépünk a tabellán. Még egy magyar válogatott játékos leigazolásán dolgozik a klubvezetés, remélem rövidesen az ő érkezését is be tudjuk jelenteni és ezzel teljessé válik a keretünk a bajnokság második felére.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus