Az EK-elődöntőre hajt a Sopron

Olyan együttes otthonában lép pályára ma este a múlt hét végén szezonbéli "makulátlanságát", azaz veretlenségét a PEAC ellen elveszítő Uniqa Euroleasing Sopron, amelynek hozzá hasonlóan egyetlen veresége van az egész évadban. Az Európa-kupa negyeddöntőjében az izraeli Maccabi Bnot Ashdod vár Igor Polenek tanítványaira.

A soproni csapat szakvezetője kiemelte: nyilván rossz érzés volt úgy neki, mint csapatának, hogy a múlt hét végén a PEAC megfosztotta az Uniqa Euroleasing Sopront a szezonbeli veretlenségétől. A vereségen bánkódni viszont szerencsére nem lehet túl sokat, hiszen máris itt az új kihívás, az új feladat, arra kell koncentrálni.

A Maccabi Bnot Ashdod együtteséről a Sopron vezetőedzője elmondta, nem kevesebb mint hét légiósa - öt amerikai, egy-egy brazil és ukrán - van. Az izraeli bajnokságot 16 forduló után veretlenül vezető együttes rendkívül agresszív védekezése mellett igen nagy iramban kosárlabdázik, gyors játékra törekszik. Egyik fő erénye, hogy pillanatok alatt képes átmenni védekezésből támadásba. A Maccabi a szezon során egyetlen vereségét hazai környezetben szenvedte el, méghozzá a török Botas Adana ellen az Európa-kupában.

Az Uniqa szakvezetője kifejtette: igen nehéz ütközet vár lányaira Izraelben, de nem szabad elfelejteni, hogy egy oda-visszavágós párharcban dől el a továbbjutás. Ashdod városában a soproni csapat célja az, hogy olyan eredményt érjen el, amelyet követően a csapatnak a jövő csütörtöki, soproni visszavágón marad esélye az elődöntőbe jutás kiharcolására. A legjobb persze az lenne, ha ismét sikerülne idegenben nyerni, s ha már a bajnoki veretlenségét elveszítette, az Európa-kupában megőrizné hibátlan mérlegét a Sopron.

Az együttesnél, amellett, hogy próbál a lehető legalaposabban felkészülni a Maccabi játékából, folytatódik a múlt héten Sopronba visszatérő válogatott center, Krivacsevics Tijana beépítése.

Az izraeli csapatnak egyébként egy korábban a magyar élvonalban is megfordult játékosa van, a 196 centis amerikai center, Danielle Diamant.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus