Az utolsó 10 percre elfogyott a Sopron ereje

A harmadik negyed végéig tudta tartani a lépést nyeretlen ellenfelével, a Nagyezsda Orenburggal orosz földön az Uniqa Euroleasing Sopron a női Euroligában. Az utolsó 10 percre sajnos elfogyott a magyar bajnok ereje a triplákat kiválóan dobó orosz csapat ellen.

Nagyezsda Orenburg - Uniqa Euroleasing Sopron 71-49  (19-14, 18-17, 14-11, 20-7)

Három 190 centi fölötti játékossal és 4-0-s vezetéssel kezdett az orosz együttes. Közel 2 perc után Hawkins szerezte az első soproni kosarat, majd Tetemondová triplájával át is vette a vezetést az Uniqa. Triplára tripla volt a válasz, s a túloldalon Kuzina is betalált. Potyogtak  a triplák, az Uniqa szlovák bedobójának újabb hárompontosára Zsedik felelt távolról. A folytatásban a soproniak eladott labdáiból egy 8-0-s rohanással megugrott az Orenburg. A szakasz hajrájában az Uniqa jó 5 perces kosárcsendjét Hawkins törte meg. A negyed végén 5 ponttal vezettek a hazaiak.

A második negyed elején "Zsófia-perceket" tartott az Uniqa, Simon triplájával, majd Fegyverneky kosarával hamar egalizált. Utóbbi nem egészen 2 perc alatt 7 pontot szórt, s ezzel visszaszerezte a vezetést a magyar bajnok. Sajnos ez az idilli állapot nem tartott túl sokáig. A negyed közepén Zsedik két triplájára és Dimitraku ponterősségére alapozva egy 12-0-s száguldást mutattak be a hazaiak, miközben a jól kezdő Tetemondová a harmadik hibáját gyűjtötte be. Az utolsó szó a félidő végén ugyan Fegyverneky triplájával a Soproné volt, de így is 6 pontos hátránnyal fordult a magyar bajnok.

Hawkins duplájára Zsedik triplával felelt a második félidő elején, az orosz válogatott bedobó révén tartotta 5 és 10 pont közti előnyét az Orenburg. A szakasz második fele küzdelmes játékot hozott, kevés kosárral, s ez a vezető orosz csapat malmára hajtotta a vizet.

A záró szakasz elején Anojkina kosarára Fegyverneky válaszolt. Utána hiába variált a szerkezeten, s próbált alacsony, mozgékony ötössel is játszani Polenek, Cruz által több mint 6 és fél percen át nem talált ellenfele kosarába az Uniqa. Ezalatt 12 pontot szereztek a hazaiak, a különbség 20 pont fölé nőtt - eldőlt a meccs, a Sopron kárára szerezte meg első győzelmét a sorozatban az Orenburg.

Orenburg: Cruz 6, Zsedik 20/15, Bonner 15/6, Kuzina 7, Anojkina 11. Cs: Miller, Dimitraku 12, Ovcsarenko.

Sopron: Fegyverneky 12/3, Faris, Tetemondová 8/6, Hawkins 15/3, Krnjics 4. Cs: Simon 5/3, Zsovár 5, Sztankovics, Weninger, Licskai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus