BEAC: jövőre is együtt marad a mag

Egyértelmű volt a klub célja: meg kell tartani az eredményes csapat gerincét. 

A beac.hu közleménye:

Eredményes évet zárt május végén csapatunk: legjobb színmagyar együttesként a kilencedik helyen zártuk az élvonalbeli küzdelmeket, Hepp Kupa arany, amatőr és junior bajnoki cím tette teljessé a legutóbbi szezont. A szakosztály vezetése számára egyértelmű volt a cél a szezon végén: együtt tartani az eredményesen szereplő együttes gerincét.

Ennek megfelelően már a szezon vége előtt megkezdődtek az egyeztetések játékosainkkal, melynek eredményeként a 14 fős keretből tízen jövőre is fekete-fehér mezben pattogtatnak!

Meghosszabbította szerződését csapatunkkal a jelenleg Nantes-ban, a 3×3-as világbajnokságon szereplő csapatkapitány, Süle Krisztina, az Universiade válogatott szűk keretébe bekerülő Barnai Judit, a szintén Universiade válogatott Gocsman Ágota, a saját nevelésű György Tímea, és a nyár elején szakedzői diplomát szerző Király Lili. Az U20-as válogatottban szereplő Kocsis Fanni és a betegségei után gyógyuló László Boróka szerződésének második éve is életbe lép. Jövőre is fekete-fehérben küzd a pályán a legutóbbi szezonban három aranyat is gyűjtő, U18-as válogatott Pusztai Petra, valamint az U23-as 3×3-as válogatott játékosa, Suppán

Anna. Szintén a keret tagja a hosszú sérülés után tavasszal visszatérő saját nevelésű játékosunk, Zana Klaudia.

A tavalyi együttesből távozik Pál Szandra és Szabó Flóra, akik más élvonalbeli együttesnél folytatják pályafutásukat. A két Csata-lány, Boros Dorka és Lelik Réka sem marad, Dorka visszatér a tervek szerint amatőr csapatot indító Csata DSE-be, Réka pedig azt jelezte a vezetőség felé, hogy más élvonalbeli klubnál folytatja pályafutását.

Visszatér ugyanakkor a BEAC kötelékébe az irányító Pusztai Sára, aki kislánya januári születését követően már a tavasz végén bekapcsolódott csapatunk edzésmunkájába. Kettes posztra érkezik a szolnoki születésű, az előző évadban a PINKK csapatában szereplő Szabó Dóra, akit többen is jól ismernek, hiszen ő is tagja az U23-as 3×3-as válogatottnak. A tervek szerint négyes posztra érkezik még egy fiatal magyar kosaras, ennek ügyében már folyamatban vannak a tárgyalások a kiszemelt játékossal és klubjával.

Ahogy az a fentiekből is kiderül, a klub továbbra sem tér le a filozófiájaként vallott útról, vagyis kizárólag magyar, és zömében fiatal játékosokkal szeretnénk a jövő évben is bizonyítani, hogy helyünk van a legjobbak között.

A csapat szakmai irányításáért a továbbiakban is Balogh Judit felel, aki az U18-as válogatottal jövő héten kezdi meg a felkészülést a nyári világversenyekre. Segítőjeként most debütál másodedzőként az akítv pályafutásával a nyáron felhagyó Vajda Anna, aki jelenleg a többek között Kocsis Fannit soraiban tudó U20-as válogatott edzőjeként dolgozik.

Lányaink a nyári válogatott szereplések lezárultát követően, augusztus második felében kezdik majd a közös felkészülést a 2017-2018-as idényre.

A BEAC Újbuda jelenlegi kerete a 2017-2018-as szezonra:

Barnai Judit

Gocsman Ágota

György Tímea

Király Lili

Kocsis Fanni

László Boróka

Pusztai Petra

Pusztai Sára

Süle Krisztina

Suppán Anna

Szabó Dóra

Zana Klaudia

forrás és fotó: BEAC

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus