Bozóki Bettina is a PEAC-Pécshez szerződött

Két légiós után a magyar részleget is megerősítette a PEAC, Bozóki Bettinával immár tíz honi játékosa van az együttesnek. 

Az utóbbi két hétben két idegenlégióssal, a montenegrói válogatott Aleksziccsel és a Spanyolországból érkező amerikai Parksszal erősített a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, ám most ismét a magyar mag bővült egy újabb taggal: Bozóki Bettina is Roberto Hernandez együttesénél játszik majd a következő idényben. A 26 éves, 190 centis, 4-es és 5-ös poszton bevethető center két évvel ezelőtt a válogatott keret tagja volt, legutóbb a Ceglédet erősítette, de korábban megjárta a Miskolcot, valamint a szlovákiai Somorját, amellyel a 2013/2014-es szezonban a Közép-európai Ligában is szerepelt (pályafutása elején pedig Baján és Szegeden játszott), vagyis személyében tapasztalt kosarast szerzett a pécsi klub.

– Vele tovább tudtuk erősíteni a magyar magot – mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Volt válogatott center, aki nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, s ennek köszönhetően stabilitást ad majd a csapatnak a palánkok alatt.

A sportvezető hozzátette, a PEAC-Pécs nagy valószínűséggel a jelenleg rendelkezésre álló tizenkét játékossal kezdi majd meg az alapozást. A mezőnyposztokon kész van a csapat, magas poszton viszont ideális lenne még egy kosarast szerződtetni.

A PEAC-Pécsnek Bozóki Bettinával együtt immár tizenkettes a játékoskerete. Köztük tíz magyart és mindössze két külföldit találunk, ami azt jelenti, hogy az idegenlégiósok száma jelentősen csökkent az elmúlt idényhez képest, amikor Nevena Jovanovics, Tina Jovanovics, Destiny Williams és Natalie Hurst is Zseljko Djokics együtteséhez tartozott, ráadásul Szanja Orozovics is itt kosárlabdázott.

A pécsiek a nyáron szerződtették a válogatott Zele Dorinát, Czirják Noémit, Górjanácz Ágnest, visszatért Fűrész Diána, érkezett a montenegrói válogatott Sznezsana Alekszics és az amerikai Robyn Parks, valamint utoljára Bozóki Bettina.

fotó: zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus