Ceglédi bravúr Somorján

Nagyszabású nemzetközi tornát nyert a Cegléd női csapata a szlovákiai Somorján.

A CEKK először a helyiek második csapatát 93-45-re, a "kis" Kassát, a Cassovia csapatát 91-67-re, a somorjaiak Szlovákiában középcsapatnak számító első számú együttesét 89-55-re, míg a nagy múltú cseh Zabiny Brno együttesét 79-64-re győzte le.

Filipowicz Kristóf, a ceglédi klub lengyel származású, de magyarul tökéletesen beszélő elnöke elmondta, az átalakulóban lévő együttes a remeklő szerb Maja Skorics vezérletével végig nagy iramban, s emellett szellemesen és pontosan is kosárlabdázott. 

A keretben történt változásokról elmondta, a tavalyi csapatból 8 játékos maradt a csapatnál. Távozott Bozóki Bettina, Grojanácz Ágnes, Lengyel Dalma és a szerb irányító, Brankica Hadzsovics. A ceglédi elnököt a négyük közül leginkább a szerb játékmester távozása érintette érzékenyen, őt szívesen látta volna a következő szezonban is a csapatban, ám Aradról olyan ajánlatot kapott, amellyel a CEKK nem tudott versenyezni. 

Új, pontosabban régi-új játékos a csapatban az MTK-tól visszatérő Medgyessy Dóra, és az előző évadban a PINKK-ben kosarazó Katona Szidónia is Cziczás László együttesét erősíti. A szakvezetés még egy külföldi, egyes és kettes poszton meghatározó teljesítményre képes külföldi kosarast keres, a palánk alá pedig a hónap végén érkezik a tapasztalt szerb center, a 32 éves, 192 centi magas, korábban többek között Szlovákiában, Lengyelországban és Törökországban is kosarazó Jelena Makszimovics. Ő legutóbb Romániában, Temesváron játszott, ahol 11,2 pontos és 7,1 lepattanós átlagot ért el, a duplákat közel 60, a bünettőket pedig csaknem 80%-os pontossággal értékesítve.

fotó: cekk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus