Courtney Vandersloot magyar állampolgár lett

Az amerikai születésű játékos már a novemberi Eb-selejtezőkön Stefan Svitek rendelkezésére állhat.

Az MKOSZ tegnapi sajtóközleménye:

Ma letette az állampolgársági esküt és holnap a tervek szerint megkapja a magyar útlevelét Courtney Vandersloot.

A 173 centiméteres játékos 1989. február 8-án született az Egyesült Államokban, a neves Gonzaga Egyetem csapatában játszott és 2011-ben a WNBA draftján az előkelő 3. helyen választotta ki a Chicago Sky.

Vandersloot 2011-ben a Besiktas csapatánál kezdte európai karrierjét, jelenleg a szintén török Yakin Dogu Üniversitesi játékosa, ahol többek között Vajda Anna csapattársa is.

Névjegy

Név: Courtney Vandersloot
Született: 1989. február 8., Kent, WA, Egyesült Államok
Magasság: 1,73 m
Súly: 59 kg
Jelenlegi csapatai: Chicago Sky, Yakin Dogu Üniversitesi
Iskolai végzettség: Kentwood High School, Gonzaga University

A játékos újdonsült török klubcsapatával csütörtökön Miskolcon az Aluinvent-DVTK ellen lép pályára először a női Európa Kupában.

Vandersloot már jövő héten bemutatkozhat a magyar válogatottban, hiszen Stefan Svitek együttese november 19-én Pécsett Portugália ellen lép pályára, majd 23-án a szlovákiai Pöstyénben zárja az Eb-selejtezőket.

Magyarország pillanatnyilag 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll a négycsapatos csoportban (MAGYARORSZÁG, Izland, Portugália, Szlovákia). Az Eb-re a selejtezőkből a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik jut ki, a rendező Csehország alanyi jogon vehet részt a jövő évi kontinenstornán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus