Csak az Euroliga-csapatok győztek

Ismét egy vegyesnek mondható hetet zártak Európában légióskodó kosaras lányaink. A három Euroliga csapat, amelyben honfitársnőink kosaraznak, nyert, a többi, magyar hölgyeket foglalkoztató együttes viszont alulmaradt. Nézzük a részleteket!

Középcsapatok csatáját vesztette el Fritz Judit csapata, a Cardiff Archers az Egyesült Királyság bajnokságában, az "íjász lányok" 67-56-ra kaptak ki a Barking Abbey otthonában. A magyar bedobó 34 percet jtászott, s 5/12-es dupla, 0/3-as tripla, valamint 3/3-as büntető mutatóval 13 ponttal zárta a találkozót. Volt még 4 lepattanója, 3-3 gólpassz és eladott, valamint 2 szerzett labdája.

Török földön Horti Dóra csapata, a Mersin nagy verésbe szaladt bele az Euroliga címvédőjének, a Galatasaraynak az otthonában. Elsősorban a 23-9-re elvesztett harmadik negyed miatt lett a végeredmény 80-54 a Galata javára. "Dodi" 19 percet játszott, s ezalatt 2/6-os dupla, 1/1-es tripla és 1/2-es büntető mutatóval 8/3 ponttal zárt. Leszedett 5 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, volt 1 szerzett és 2 eladott labdája.

Városi "rangadót" játszott a szlovák bajnokságban a Good Angels Kosice a Cassovia együttese ellen. Az euroligás kassai csapat nagy fölénnyel, 109-46-ra győzött, s legeredményesebb játékosa Krivacsevics Tijana volt, aki kerek 20 pontig jutott.

"Kímélő üzemmódban" játszott viszont lengyel földön, Krakkóban a Konin ellen aratott fölényes (88-48) siker alkalmával Quigley Alexandria. A magyar válogatott honosított hátvédje 16 perc alatt 4 pontot (2/3 dupla, 0/1 tripla) dobott. Volt 2 gólpassza, valamint 1-1 lepattanója, szerzett és eladott labdája.

Nem volt esélye az olasz bajnokságban, Nápolyban az első győzelem megszerzésére Vida Anna csapatának, a Tirestinának. A 83-54-re végződő találkozó első negyedében már 26-15-re vezettek a hazaiak. Panka volt csapata legjobbja, 16 pontot (3/7 dupla, 0/3 tripla, 10/11 büntető) és 5 lepattanót szerzett. Volt még 1 gólpassz mellett 3 eladott labdája.

Honti Kata együttese, a Schio ismét nyert, méghozzá egy nosztalgia rangadón az egykor jóval szebb napokat megélt Parma otthonában. A 85-56-os Schio-sikerrel végződött meccsen Kata 17 perc alatt 2 dupla kísérletéből egyet bedobva 2 pontot, valamint egy lepattanót szerzett, s volt 2 gólpassza.

Magyar szempontból nem az a kellemetlen, hogy a Sopronnal egy Európa-kupa csoportban szereplő Nantes 82-65-re legyőzte az Union Hainaut együttesét, inkább az, hogy Rasheed Rita megint nem lépett pályára a vesztes oldalon.

Beszámolónkat egy újabb, lassan Bulgáriában is rendszeressé váló Kajdacsi Judit féle dupla-duplával zárjuk. A Montana csapatának magyar középjátékosa 11 pontot (4/11 dupla, 0/1 tripla, 3/6 büntető) dobott, s mellé lekapott 19 (10 támadó, 9 védő) lepattanót a Neftochimik elleni találkozón. Volt 1 gólpassza, 5 szerzett és 4 eladott labdája, ám ez a remek teljesítmény sem volt elég a győzelemhez, az ellenfél 87-82-re nyert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus