Edzés helyett repülés

Meglehetősen kalandos és a vártnál sokkal hosszabb ideig tartó úton jutott el ma esti, a spanyol Rivas Ecopolis elleni idegenbeli Euroliga mérkőzésének helyszínére, Madridba az Uniqa Euroleasing Sopron női együttese.

A soproni küldöttség eredeti terve az volt, hogy tegnap délelőtt a Bécs-München-Madrid útvonalon jut el a spanyol fővárosba. Ennek megfelelően indultak el Bécsbe Fegyvernekyék, csakhogy ott a hatalmas köd miatt több órás késésekkel indultak a gépek, így Münchenben a madridi csatlakozást biztosan lekésték volna.

A társaság szinte az egész napot Bécsben töltötte, ahonnan este indult el Madridba végül egy közvetlen járattal. Amikor a mérkőzés időpontjában kellett volna szokniuk Fegyvernekyéknek a madridi csarnok méreteit, gyűrűit, akkor éppen (l)égi úton voltak... Ahol a 3 órán át tartó repülés alatt nem kaptak inni az utasok, a meglehetősen zaklatott keddi nap végén pedig az volt a "hab a tortán", hogy a soproni küldöttség csomagjai nem érkeztek meg... Ma este 6 óra körülre prognosztizálták a pakkok érkezését - a mérkőzés este 8-kor kezdődik...

A meccs esélyese még az Uniqa kálváriája nélkül is a spanyol csapat, bár a soproniakhoz hasonlóan a Rivas is botlott a múlt hét végén - a spanyol bajnokság 11. helyén álló Bizkaia 55-48-ra verte a soproni együttes mai ellenlábasát.

A Rivas elsősorban spanyol "tengelyére" épít, hiszen 3 játékosuk, az egyes és kettes poszton játszó Casas, a hármas és négyes pozícióban egyaránt kiemelkedő teljesítményre képes Laura Nicholls és a center Gil tagja volt a nyáron Európa-bajnokságot nyert hispán női nemzeti együttesnek. A legnevesebb légiósuk az Eb meglepetéscsapatának egyik vezéregyénisége, a svéd Fria Eldebrink. A Rivas egy krakkói bravúrral kezdte a sorozatot, most a Fener mögött a második helyen áll. A soproniaknál részt vett a finoman fogalmazva is kalandos utazáson az a Kelly Faris, aki az elmúlt napokat vírusos fertőzés miatt kórházban töltötte, nyilván legyengült. Elvileg számíthat rá Polenek edző, de kérdés, ebben az állapotában mennyire lehet hasznára a csapatnak.

A viszontagságos és fárasztó utazást követően - éjjel 1 órakor foglalták el szállásukat a soproniak - igazi magyaros huszárvágás lenne egy bravúr.

 

Foto, Slide - sportmenu.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus