Egy ismerős ausztrál válogatott játékos és Borisz Maljkovics Pécsett!

Natalie Hurst, az ausztrál válogatott játékos a pályán, és Borisz Maljkovics szerb tréner másodedzőként a pálya széléről irányítja majd a PEAC-PÉCS csapatát.

Íme a  PEAC-Pécs sajtóközleménye:

A rutinos, 31 éves, 163 centiméter magas, Magyarországon is jól ismert irányító, Natalie Hurst a török Canik Belediyesi csapatától szerződik Pécsre. Hurst a tavalyi szezonban a Canberra Capitals-nál volt meghatározó játékos Abby Bishop csapattársaként. A nevelőegyesületénél 13,9 pontot, 5,6 gólpasszt és 4 lepattanót átlagolt, majd akárcsak Bishop, ő is Európában folytatta. Az ausztrál szezon után Hurst Horti Dóra török csapatában, a Canik Belediyesinél 8 mérkőzés alatt 11,1 pont volt az átlaga, kiemelkedő, 41,4 %-os triplamutatóval.

Natalie Hurst a 2012/13-as szezont a Győr kötelékében töltötte, ahol euroligás átlaga 12,4 pont, 4,8 lepattanó és 4,6 assziszt volt, a magyar bajnoki rájátszásban 13 pontot dobott és 4 gólpasszt osztott ki átlagosan. Ausztrál edzője és a válogatott szövetségi kapitánya, Carrie Graf azt nyilatkozta, egyértelműen számít Hurstre a 2016-os riói Olimpián. „Számomra nem kérdés, hogy Natty Hurst előtt még egy évtizednyi kosárlabda van a legmagasabb szinten. 40 éves koráig is játszhat és lehet olimpikon”— mondta el edzője a rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező játékosról.

Zseljko Djokics, a PEAC vezetőedzője is elárulta, régóta szimpatikus neki Natalie Hurst, nagy játékintelligenciájú, kiemelkedő irányítónak tartja. „Nagyon fontos volt, hogy a tehetséges, de rutintalan játékosaink mellé egy nagyon sok tapasztalattal felvértezett, igazi irányítót igazoljunk, aki vezére lehet a csapatnak. Ilyen játékos Natalie Hurst, kulcsfigura lehet a PEAC-nál. A rutinja nagyon fontos számunkra, irányítóként pedig nagyon sokat tehet hozzá a többiek játékához, segíthet más játékosok fejlődésében.” Natalie Hurst októberben csatlakozik csapatunkhoz. „Az ideális helyzet az lenne, ha mindenki együtt kezdené az alapozást, hogy a játékosok összeszokhassanak, megismerjék egymást. Ez különösen igaz az irányító posztra, ám Natalie érintett a világbajnokságon, így egy hat hónapos kontraktust kötöttünk vele. Viszont ő egy olyan játékos, aki nagyon gyorsan adaptálódik, ismerős neki a pécsi játékszisztéma, hiszen Fűzy Ákos csapatában nagyon hasonló szellemiségben játszottak, Ákos és az én filozófiám pedig nagyon közel áll egymáshoz” – mondta el Zseljko Djokics.

A PEAC-PÉCS vezetősége emellett megtalálta Imreh Ajtony utódját ia, aki munkáját a Rátgéber Akadémián folytatja. A leendő másodedző Borisz Maljkovics, aki kiváló, korábban több magyar csapatban is légióskodó irányítóból lett utánpótlásedző. A 45 éves szakember ellenfélként többször találkozott a pályán Mészáros Zalánnal, a pécsiek ügyvezetőjével, 2002-ben pedig a Magyar-Kupát is megnyerte a Szolnokkal a Paks ellenében.

"Aláírt szerződése még nincs, de már mindenben megállapodtunk Borisz Maljkoviccsal" – mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezetője. "Olyan edzőt kerestünk, aki nagy motivációval bír, és dolgozott az utánpótlásban. Ő mindkét elvárásnak megfelel, Szentendrén gyakorlatilag felépített egy kosárlabda-iskolát. Irányító volt, vagyis jól érti a játékot, ráadásul szeret fiatalokkal dolgozni, ami számunkra különösen fontos. Hosszú távon gondolkodunk benne, a másodedzői teendők mellett a fiatalok egyéni képzése is az ő feladata lesz, továbbá az utánpótlás és a felnőtt csapat közötti kapcsolat további fejlesztéséért is ő felel majd."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus