Élőben a Tippmix Killik László női Magyar Kupa döntő

Pénteken kora délután kezdődik és vasárnap estig tart a női kupadöntő, teljes nevén a Tippmix Killik László női Magyar Kupa nyolcas döntője. A negyeddöntők párosítása és a két ág, amelyen el lehet jutni a fináléba, már jó ideje ismert, nézzük milyen párharcokkal indul a sorozat.

1. Uniqa Sopron (alapszakasz helyezése 2.) - ZTE NKK (7.)  13.00

Hazai pályán 31, idegenben - nem is olyan régen - 19 ponttal verte negyeddöntőbeli riválisát az első párharc abszolút esélyesének számító Sopron. Tegyük rögtön hozzá, a két csapat bő három hete lejátszott zalaegerszegi összecsapásán Gáspár Dávid tanítványai három negyeden át partiban voltak a bajnoki címvédő, Magyar Kupa ezüstérmes együttessel, a záró szakaszt 10-0-lal indítva végül közel 20 pontos soproni siker született, ám ezért alaposan meg kellett dolgoznia Sterbenz László együttesének. A Sopron kerete - főleg a palánkok alatt, center poszton - jóval erősebb, a zalai hölgyek viszont veszítenivaló, mindenféle lelki teher, nyomás nélkül játszhatnak, s várhatóan nem adják olcsón a bőrüket.

2. Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) - CMB Cargo UNI Győr (3.)  15.30

Előzetesen abszolút kiegyenlítettnek tűnik az alapszakasz győztesének és 3. helyezettjének a párharca, már csak azért is, mert a bajnokságban Szekszárdon egy igazi fifty-fifty mérkőzésen, amelyen a rendes játékidő végén 50-50-et mutatott az eredményjelző -  hosszabbítás után - győri siker született, egy hónapja viszont Győrben visszavágott a Szekszárd. A tolnai társulat malmára hajthatja a vizet, hogy várhatóan sok szurkolója "ugrik át" majd a szomszédos Pécsre buzdítani Studer Ágnest és társait. A győriek viszont most kamatoztathatják az Euroligában szerzett tapasztalatukat, hogy a kontinens (leg)erősebb nemzetközi sorozatában edződhettek. Abszolút nyílt, kétesélyes a párharc.

3. PEAC-Pécs (4.) - Vasas Akadémia (8.)  18.00

Ha az alapszakasz helyezéseket nézzük, kijelenthetjük, szerencséje volt a sorsolással a házigazdának, hiszen a legjobb nyolc közé utolsóként besurranó Vasast kapták ellenfélként. Érdekesség, hogy az alapszakaszban idegenben nagyobb különbséggel (85-67) nyertek a pécsiek, mint saját pályájukon (75-63). Bár most már a Vasas is négy légióst foglalkoztat, elsősorban a magyar mag ereje, tapasztalata a pécsi együttes mellett szól. No meg természetesen a hazai pálya, amely viszont azért az esélyesség mellett némi nyomást, terhet rakhat a PEAC-Pécs játékosainak vállaira - ellentétben a fővárosiakkal, akik veszítenivaló nélkül, bátran, ha úgy tetszik, gátlástalanul kosarazhatnak. Valószínű azonban, hogy a PEAC-Pécs közönsége támogatásával kezelni tudja a helyzetet, s továbblép.

4. VBW CEKK Cegléd (5.) - Aluinvent DVTK Miskolc (6.)  21:30

A nyitó nap zárásaként a címvédő Diósgyőr az Európa-kupában a legtovább menetelő csapattal, a Cegléddel csap össze. A Szekszárd-Győrhöz hasonlóan a péntek "éjszakai" negyeddöntő is egy teljesen nyílt, kiegyenlített összecsapásnak tűnik - annak ellenére is, hogy a bajnokságban a Cegléd oda-vissza megverte a Magyar Kupa címvédőjét. A Diósgyőr a szezon közben csapatát s játékát is kereste, voltak légiósváltások Miskolcon, de a jelek szerint az alapszakasz végére mindezt megtalálta Mikael Lopez. Elég csak arra gondolni, hogy a Diósgyőr bő két hete 86-74-re legyőzte a bajnok Sopron csapatát. A mind a bajnokságban, mint pedig az Európa-kupában sokáig, szépen menetelő Cegléd csapatának február végén "összetorlódtak" a bajnoki rangadók, volt egy hármas vesztő sorozata, amelynek során a Szekszárdtól otthon kapott ki, majd Sopronban simán, végül pedig egy már-már megnyert meccsen, hosszabbításban Pécsett maradt alul, a ráadást 11 ponttal elveszítve. Cziczás László tanítványai azonban e relatíve gyengébb szérián a Győr legyőzésével tették túl magukat. Ami talán némi előny lehet a Ceglédnek, hogy Medgyessy Dóráék voltak a szabadnaposak az alapszakasz záró fordulójában, tehát ők már jó három hete hegyezhették formájukat a pécsi sorozatra, ráadásul úgy tűnik, amolyan mumusai a miskolci együttesnek. A Diósgyőr mellett pedig az szól amellett, hogy rátalált a helyes útra, összeállt a játéka s megvan a megfelelő stílus, hogy a kispadja hosszabbnak tűnik, Lopeznek a cseresorban is van több olyan játékosa, akik képes lehet egy akár ilyen, várhatóan kiélezett, kiegyenlített találkozót eldönteni.


A szombati elődöntők programja

Az 1.-2. mérkőzés győztese, 16.00
A 3.-4. mérkőzés győztese: 18.30
 

A vasárnapi helyosztók programja

Bronzmérkőzés: 16.00
Döntő: 18.30


Foto, Slide - MKOSZ Kosarsport facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus