Emléktábla, koszorúzás, emlékmeccs és vándordíjak

Közeledik a magyar sporttörténelem egyik legnagyobb tragédiájának egy éves évfordulója. 2013 szeptember 7-én szenvedett végzetes balesetet az az autóbusz, mely a Sopron elleni edzőmérkőzésre vitte volna a győri női kosárlabdacsapatot.

Sajnos Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, míg Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítást követően elhunyt, az együttes több játékosa pedig súlyos, maradandó sérülést szenvedett.

A szomorú évforduló alkalmából - amint arról a győri klub honlapja tájékoztatott - a csapat és a vezetőség a baleset helyszínén, Kapuvár és Vitnyéd között emlékezik meg a tragédiáról. Vasárnap 11 órakor a baleset helyszínén emléktáblát és koszorút helyeznek el.

Délután fél öttől a klub a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház sportcsarnokában rendezi meg hagyományteremtő céllal a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzést. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőr csapata lesz, amely korábban Tapodi Péter irányításával bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett.

A győri klub vezetése arra kér minden érdeklődőt, hogy a találkozóra hozzon magával egy labdát (lehet pingpong-, tenisz-, foci-, kézi-, kosárlabda) és a kezdő sípszó előtt dobja be a pályára. Az összegyűjtött labdákat a  klub a győri óvodások és kisiskolások részére juttatja el, ezzel is kifejezve azt, hogy mind Fűzy Ákos, mind Tapodi Péter számára nagyon fontos volt, hogy a gyerekeket a sport szeretetére neveljék.

A klub az emlékmérkőzés előtt adja át a legjobb edzőnek járó Tapodi Péter-vándordíjat, míg a legjobb játékos a Fűzy Ákos-vándordíjat veheti át.

Foto - gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus