Erica McCall-lal teljes a KSC Szekszárd kerete

Az amerikai Erica McCall-lal teljes a KSC Szekszárd kerete a most következő idényre.

A kscszekszard.hu beszámolója az igazolásról:

A 188 cm magas Erica McCall személyében fiatal tengerentúli légióst szerződtetett a klubvezetés. Remek fizikai felépítésének és harcosságának köszönhetően a négyes-ötös poszton bevethető játékos elsődleges feladata a palánk alatti védekezés megerősítése lesz.

Erica 1995-ben a kaliforniai Bakersfield városában született, kosaras pályafutása a helyi Ridgeview középiskolából indult. Felsőfokú tanulmányait szintén Kaliforniában, a Stanford Egyetemen folytatta, ahol 2013 és 2017 között fokozatosan előrébb lépve az NCAA-ben szereplő egyetemi együttes csapatkapitányává nőtte ki magát. Profi pályafutását idén kezdte, miután a WNBA draftján az Indiana Fever csapata a második körben, tizenhetedikként kiválasztotta. Európában a KSC színeiben fog először bemutatkozni.

“Erica McCall egy igen atletikus és jó mentalitású játékos. Egyéni statisztikai mutatói és harcossága alapján nem titkoltan kulcsszerepet szánunk neki a KSC védekezésében. Neves egyetemen, erős mezőnyben játszott, ami szintén jó ajánlólevél volt. Úgy értesültünk, hogy igen pozitív személyiségű ember, így reményeink szerint az otthonától távol is könnyen megtalálja majd a számításait. A játékos öt nappal a WNBA szezonjának zárását követően, várhatóan szeptember elején érkezik majd Magyarországra” – tájékoztatta honlapunkat Szabó Gergő.

“Erica szerződtetésével teljessé vált a KSC jövő évi játékoskerete. A csapat augusztus 14-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, különös tekintettel a szeptember 26-án kezdődő Montpellier elleni Euroliga-selejtező párharcra” – tette hozzá a klubigazgató.

Érdekesség, hogy Erica féltestvére, DeWanna Bonner szintén kosárlabdázó, aki WNBA All-Star és kétszeres bajnok a Phoenix Mercury csapatával.
 

Forrás - kscszekszard.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus