Európa Kupa: a PEAC is a legjobb 16 között!

Az Aluinvent-DVTK mellet a PEAC-Pécs is a legjobb 16 közé jutott a női Európa Kupában. A baranyaiakra még számolgatás várt az esti mérkőzések után, ám végül harmadik helyezettként is továbbléptek.

Mindhárom női együttesünk vesztesen hagyta el a pályát a női Európa Kupa csoportkörének záró fordulójában. Közülük a PINKK-Pécsi 424 hazai veresége a Rózsahegy ellen a búcsút jelentette a magyar csapat számára.

A 7 csoportból az első két helyezettek automatikusan a legjobb 16 közé jutottak, hozzájuk csatlakozott a két legjobb harmadik helyezett.

Az Aluinvent-DVTK három ponttal maradt alul a Wasserburg otthonában, ám mivel hazai pályán 16 ponttal verték a németeket, így a miskolciak végeztek a csoport második helyén és jutottak tovább.

A PEAC-Pécs szinte megnyert mérkőzést bukott el a francia listavezető Villeneuve ellen. A Lille-i alakulat alig több mint másfél perc alatt hét pontos hátrányból nyert hat ponttal. A PEAC így csoportja harmadik helyén végzett, ám a többi mérkőzéstől függően még továbbléphettek. Az esti mérkőzések befejeztével kiderült, a B-csoportban 10 ponttal biztosan a PEAC előtt végzett a török Mersin, így a többi 9 pontos csapattal „mérte össze erejét” a Pécs. Közülük viszont a baranyaiak bizonyultak a legjobbnak, így két magyar csapat folytathatja az Európa Kupa legjobb 16 csapata között!

A nyolcaddöntő párosításai:

MBK Ruzomberok (szlovák) – Dinamo Kurszk (orosz)
Tarsus Belediye SK (török) – Basket Landes (francia)
PEAC-PÉCS (magyar) – Dinamo Moszkva (orosz)
ALUINVENT DVTK MISKOLC (magyar) – Istanbul Universitesi (török)
Nantes Reze (francia) – Tarbes Gespe Bigorre (francia)
Norrköping Dolphins (svéd) – Adana Botas (török)
Horizont Minszk (fehérorosz) – Villeneuve D'Ascq Lille Metropole (francia)
Csevakata Vologda (orosz) – Mersin Büyüksehir Belediye (török)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus