Európa-bajnok a magyar női 3X3 válogatott

Európa-bajnok lett a hétvégén a magyar női 3X3-as válogatott, miután hibátlanul szerepelt a bukaresti kontinensviadalon - az MVP Medgyessy Dóra lett.

A kosarsport.hu beszámolója:

Bukarestben, az impozáns AFI Palace-ban zajló FIBA 3x3 Európa-bajnokság csoportmérkőzésein hibátlanul szerepelt az 1. helyre rangsorolt magyar válogatott. A Károlyi Andrea és Jakab Máté által felkészített Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatott előbb a kellemetlen stílusban játszó belgákat ütötte ki 18-7-re, majd a nap záró mérkőzésén a több ezer fanatikus által segített, házigazdát verte magabiztosan 17-13-ra. 

Az így megszerzett csoportelsőség negyeddöntőt ért. A vasárnapi negyeddöntőben a spanyolok ellen 19-16-ra nyert csapatunk, majd az elődöntőben az Európa-bajnok orosz válogatottat 14-12-re legyőzve a döntőbe jutottak a lányok! 

A döntőben ismét a hazai pályán játszó Románia következett, és ezúttal is hiába a több ezer román szurkoló, a magyar csapat végig magabiztosan játszott, és hatalmas bravúrral végül 21-14-re diadalmaskodott, elhódítva ezzel az Európa-bajnoki címet! 

VÉGEREDMÉNY:

1. MAGYARORSZÁG
2. Románia
3. Oroszország
4. Svájc  

Az Európa-bajnok csapat:  Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra  

Szakvezetők: Károlyi Andrea, Jakab Máté

A döntő 2:39:00-tól megtekinthető az alábbi videóban:

A torna végén az egyéni díjak is átadásra kerültek és hatalmas büszkeségünkre az Eb legértékesebb játékosának Medgyessy Dórát választották, aki a döntőben nyolc ponttal járult hozzá a 21-14-es Románia elleni sikerhez. 

Az újdonsült Európa-bajnok és MVP első nyilatkozata:

Forrás - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus