Formálódik a BEAC

A harmadik negyed végén bemutatott lehengerlő támadójátékkal magabiztosan nyerte a BEAC az MTK elleni találkozót. 

A beac.hu tudósítása:

MTK Budapest – ELTE-BEAC Újbuda 54-70 (14-17, 11-14, 14-26, 15-13)

MTK: Szabó B. 2, BAKSA 9, Suppán 4, NAGY-BUJDOSÓ 16/3, TÚRÓCZI 9/3.
Cs: Ambrus 3/3, Szabó V 4., Jankó 2, Darnót 2, Kuller 2, Szóráth, Láncos 1.
BEAC: PUSZTAI S. 9/3, Kádár, SÜLE 15/3, Horváth Sz. 6, Barnai.
Cs: PÁL 12, PUSZTAI P. 12/3, Reiner 8, Bagi, György 3, Király, ZANA 5, Gocsman.

Nagy iramban, de mindkét fél részéről sok hibával kezdődött az osztályt váltó, s a nyáron jelentős átalakuláson áteső két együttes edzőmeccse,  amelynek elején váltva vezettek a csapatok. Túróczi Nikolett mutatós triplával próbált tolni a hazai szekéren. A negyed közepén Balogh Judit sort cserélt, s a fiatalok bátorságával, szemtelenségével kosarazó Pusztai Petra ügyes megmozdulásai révén sikerült előnyt szerezni. Az első negyed 17 BEAC-pontjából kerek 10-et jegyzett a két Pusztai-nővér. A kis szünetben edzőnk mind védekezésben, mind pedig támadásban jóval több agresszivitást, határozottságot kért.

A második szakasz eleje Nagy-Bujdosó Nóra és Süle Krisztina pontpárbaját hozta. Utóbbi triplája, majd a bátor ügyes egyéni akcióját követően Zana Klaudia egy bedobott büntetőjével  7 ponttal ellépett a BEAC, a hazaiakat Nagy-Bujdosó, és Baksa Bettina próbálta versenyben tartani. Szünetben 6 ponttal jártunk ellenfelünk előtt.

Térfélcsere után tartottuk néhány pontos előnyünket. Érdekes volt a Szandrák harca: hazai részről Ambrus ugyan beemelt egy triplát, de nálunk Pál Szandi egyértelműen vezéregyéniséggé lépett elő, határozott betörései után rendre kosarakkal fejezte be az akcióit. A negyed második felében Horváth Szilvi és Reiner Dóri is többször megvillant. A negyed utolsó 4 percében 41-36-ról egy 16-3-at “repesztettünk”, így közel 20 pontos előnnyel várhattuk a befejező negyedet. A harmadik 10 perc láttán edzőnk – érthetően – elégedettségének adott hangot.

A záró etapban Balogh Judit a “tini kommandót” küldte pályára, amely Pusztai P. és Zana vezérletével az MTK első sora ellen is kiegyenlítetté tudta tenni a játékot. Utóbbi káprázatos gólpasszt adott a Nagy-Bujdosóról remek ütemben a gyűrű felé “lelépő” György Tímeának.

Összességében több fiatal játékosunk is ígéretes teljesítményt nyújtott, csapatunk pedig  a harmadik negyed hajrájában mérte a “döntő csapást” vendéglátójára.

fotó: Mester Botond / beac.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus