Három válogatott játékos - három szép győzelem

Amennyire fekete volt a forduló az Európa-kupában és az Euroligában szereplő magyar csapatok, valamint Krivacsevics Tijana számára, olyan remekül sikerült a másik három e sorozatokban érintett csapatokban szereplő magyar játékosnak. Vajda Anna csapata idegenben nyert az Európa-kupában. Tegnap este Quigley Alexandria remek játékára is szüksége volt a Wisla Krakkónak a madridi bravúrhoz, ma este pedig Honti Kata vette ki alaposan a részét a Schio hosszabbításos sikeréből a sorozat előző kiírásának bronzérmese, a francia Bourges ellen

Előnnyel várhatja az adanai visszavágót Vajda Anna csapata, a török Botas a női Európa-kupában. Nusi együttese egy a végletekig kiélezett csatában nyert a svéd Norköpping Dolphins otthonában.

A török csapat úgy győzött 55-53-ra, hogy szinte végig hol kisebb, hol nagyobb hátrányban volt. 11 másodperccel a befejezés előtt 1 pontos svéd vezetésnél  a Botas spanyol irányítója, Sandra Igueravide bedobta a nyerő triplát.

Nusi az összecsapáson 24 percet játszott, s 4/8-as dupla, valamint 1/1-es büntető mutatóval 9 pontig jutott, lekapott 4 védő pattanót, valamint eladott 2 labdát.

Az Euroligában Honti Kata szédületesen kezdte a Bourges elleni hazai Euroliga mérkőzést, a Famila Schio első 11 pontjából hatot a magyar válogatott csapatkapitánya dobott. Az ő ponterős játékának is köszönhetően 18-15-re nyerte a nyitó szakaszt a Schio. A második negyedben a mezőnymunkában jeleskedett, a Bourges viszont feljavult, s fordított, a szünetben 34-31-re a vendégek vezettek.

A második félidőt Kata irányítása mellett remek ritmusban, egy 12-0-s rohammal indította a Schio. A harmadik szakasz második felében feljött 5 pontra a Bourges, ekkor dobott Kata betörésből egy szép és fontos kosarat. A harmadik negyedet 20-6-ra nyerő Schio 11 pontos előnnyel várta a befejező negyedet.

A záró 10 perc közepéig tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a Schio, ám ekkor egy 9-0-s futással 4 pontra zárkózott a Bourges, amely végül hosszabbításra mentette a meccset a támadásban "leülő" Schio ellen.

A túlóra Kata sikeres büntetőivel kezdődött, amely egy 6-0-s Schio-roham kezdetét jelentette. A szívós, olimpiai és Eb-ezüstérmes francia játékosok sorát felvonultató Bourges azonban újra feljött 2 pontra. Ekkor az olasz válogatott Macchi villant, majd Kata újabb két büntetőt értékesített. Innen már nem volt visszaút, a végül biztos győzelmet sejttető 81-72-es végeredményt a Győrből szerződtetett Vandersloot állította be egy triplával.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 45 percből közel 39-et töltött a pályán. 12 pontig (4/9 dupla, 0/1 tripla, 4/4 büntető) jutott, leszedett 6 lepattanót, volt 2 gólpassza és eladott 3 labdát. Az a 4/4 büntető - mind a hosszabbításban - nagyon kellett a bravúrhoz. A már említett Vandersloot úgy tűnik, remekül beilleszkedett az olasz csapatba, 8/11-es mezőnymutatóval elért 18/6 pontjával ő is sokat tett a Schio sikeréért.

Quigley Alexandria káprázatosan kosarazott Madridban, s főszerepet játszott a Wisla Krakkó a Rivas Ecopolis otthonában elért magabiztos sikerében. A lengyel csapat által 76-62-re megnyert meccsen a honosított magyar válogatott játékos 12/18-as dupla, 0/1-es tripla, valamint 2/2-es büntető mutatóval 26 pontot tett a közösbe, s ezzel ő lett az egész mezőny legeredményesebb játékosa. A 37 percet játszó Quigley ponterős játéka mellett leszedett 6 lepattanót, volt 2 gólpassza, 4 szerzett és 3 eladott labdája. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus