Hegedűs Janka és Szamosi Amadea is megvillant Amerikában

Szamosi Amadea bár rövid játékidőket kapott, a röpke perceit szépen megtöltötte tartalommal, s Hegedűs Janka is jól játszott az NCAA-ban. Szabó Fanninak - s csapatának - legutóbbi meccse nem sikerült, folytatták tehát ifjú honfitársnőink a tengerentúlon.

Balla Dorottya csapata, az Oral Roberts University 84-62-re kikapott a Kansastól - a magyar lány 2 percet kapott, s ezalatt egy személyi hibát gyűjtött - majd immáron a magyar lány nélkül egy igen nagy pofonba szaladt bele: 91-33-ra kapott ki az Arkansastól. 

Józan Ágota oklahomai együttese 1-1-gyel zárta a múlt hetet. Előbb 73-45-re verte a Rhema csapatát, s ezen az összecsapáson 25 percet játszó magyar lány 2/7-es mezőny, illetve 2/2-es büntető mutatóval 6 pontig jutott. Volt még 5 lepattanója, s 3 eladott labdája. 

Jóval gyengébben sikerült a csapat számára a Friends University elleni mérkőzés, amelyen 67-39-es vereség lett a vége. E mérkőzésen Ágota közel 24 perc alatt 2 pontig (0/2 dupla, 0/2 tripla, 2/4 büntető) és 2 támadó pattanóig jutott, emellett eladott 1 labdát. 

Lábady Zsófia és Hegedűs Janka csapata a FIU nagy csatában 71-66-ra kapott ki a UCF együttesétől. Zsófi csaknem végig pályán volt, 38 perce alatt 2/4-es dupla, valamint 1/2-es tripla mutatóval 7 ponttal zárt. Volt emellett 7 lepattanója és 1 gólpassza. Janka leghosszabb és legeredményesebb meccsét játszotta csapatában, 20 perc alatt 3/6-os dupla-mutatóval 6 pontig jutott. Leszedett 2 lepattanót, valamint volt 3 gólpassza, s 2 labdát eladott. 

Szintén két ifjú honfitársnőnkért szoríthattunk a Duquesne Egyetem csapatában, amely a múlt héten előbb egy 94-63-as magabiztos győzelmet aratott a Ken State ellen, majd kikapott 68-60-ra a Green Bay-től. 

A fölényes diadalt hozó mérkőzésen Szécsi Orsi 25 percet játszott, s ezalatt 3/5-ös dupla, valamint 0/4-es tripla mutatóval 6 pontig jutott. Statisztikai lapján emellett 4 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott, valamint 2  szerzett labda került. Szépen megtöltötte tartalommal röpke 6 perces játékidejét Szamosi Amadea. 2/3-as dupla, valamint 3/3-as büntető mutatóval 7 ponttal zárta a mérkőzést, s mellé volt 1-1 lepattanója és szerzett labdája. 

Az elvesztett mérkőzésen Orsi 20 percet játszva úgy jutott 6 pontig, hogy mind a 6 büntetőjét értékesítette, ugyanakkor akcióból (0/4 dupla, 0/1 tripla) nem sikerült a gyűrűbe találnia. Volt még 3 lepattanója, 4-4 gólpassza s eladott, valamint 1 szerzett labdája. Amadea ezen az összecsapáson 5 perc alatt 5 pontig jutott méghozzá 1/1-es dupla, valamint 3/5-ös büntető mutatóval. Ezen túlmenően leszedett 1 támadó pattanót - ha így folytatja, hosszabb játékidőket is kiharcolhat magának. 

Szabó Fanninak nem ment a játék, a Dartmouth a múlt héten nagy különbséggel elvesztett mérkőzésén. Talán már a Syracuse játékosai is nagyon figyeltek az NCAA-karrierjét szédületesen kezdő magyar lányra, aki pont nélkül zárta a 88-47-re elvesztett mérkőzést. Volt 5 sikertelen dupla, s egy pontatlan tripla kísérlete, leszedett 2 lepattanót, eladott 2 labdát, volt 1-1 blokkja és szerzett labdája. 

Csutorás Fanni csapata is 1-1-gyel zárta az elmúlt hetet. Előbb 81-72-re nyertek a Mineral Area ellen, majd 78-55-re kikaptak a Butler County együttesétől. Sajnos az iskola honlapján nem találtunk statisztikát.

Fotó: www.goduquesne.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus