Hibátlan magyar hétvége olasz földön

Mindhárom magyar játékos csapata nyert az elmúlt hétvégén Olaszországban. Nem termett viszont sok babér a török bajnokságban kosarazó honfitársnőinknek - igaz, ez nem igazán rajtuk múlt. Nézzük, hogyan szerepeltek légióskodó kosaras lányaink!

Megszerezte első győzelmét az olasz női élvonalban Rasheed Rita csapata, a San Martino. A magyar bedobó ezúttal átlagos teljesítményt nyújtott, ám ezúttal több társa is felnőtt a feladathoz, az amerikai olasz center, Emlily Correal például 27 pontos és 17 pattanós dupla-duplával volt az együttes vezére. Rita 23 játékperce alatt 11 pontig (2/5 dupla, 1/4 tripla, 4/4 büntető) jutott, leszedett 5 és megszerzett 1 labdát.

Honti Kata 2 percet leszámítva végig a pályán volt csapata, a Famila Schio az egyik nagy vetélytárs, a Lucca otthonában 74-64-re megnyert rangadóján. Kata 1/1-es dupla, illetve 1/2-es tripla mutatóval 5 ponttal zárta az összecsapást, statisztikai lapján még 4 védő pattanó, 2 gólpassz, valamint 1 szerzett s 8 eladott labda olvasható.

A másodosztályban folytatta hibátlan menetelését Vida Anna együttese, a Triestina, amelynek az Alghero otthonában aratott 74-62-es sikere alkalmával is vezéregyénisége volt a magyar bedobó. Panka 30 játékperce alatt 16 pontig (5/7 dupla, 2/5 tripla) jutott, leszedett 9 lepattanót, volt 4-4 gólpassza s eladott, valamint 3 szerzett labdája.

Török földön hét közben és a múlt hét végén is rendeztek fordulót. Vajda Anna csapata, a Botas hét közben egy másik Európa-kupa együttest, a tavaly még az Euroligában szereplő Tarsust fogadta, s kapott ki tőle 84-73-ra. Nagyot játszott a magyar magasbedobó, hiszen 29 perce alatt 21 pontig (5/7 dupla, 3/6 tripla, 2/2 büntető) jutott, s leszedett 7 lepattanót, ebből hármat az ellenfél palánkja alatt. "Lőlapján" ezen felül még 2 szerzett és 5 eladott labda látható. A csapatnak a vasárnapra, az Euroliga-induló Kayseri otthonában kiírt meccsét a csarnok parkettájának a megrongálódása miatt elhalasztották.

Horti Dóra együttese, a Canik Bid hét közben a 26-10-re elvesztett első negyed után már partiban volt a Besiktassal, de 82-67-re alulmaradt. Mindez nem igazán az 5/10-es dupla, valamint 6/8-as büntető mutatóval 38 perc alatt 16 pontjával csapata legeredményesebb játékosának bizonyuló Hortin múlt. A center emellett 5 lepattanót (1 támadó), 2 gólpasszt, valamint 1 szerzett s 3 eladott labdát "íratott" statisztikai lapjára.

A Canik a múlt hét végén, hazai környezetben 86-66-ra kikapott az egy másik ex-soproni kosarast, a tavaly a hűség városában játszó Shenise Johnsont foglalkoztató Istanbul Universitesi együttesétől. A magyar középjátékos 31 percet töltött a játéktéren és ezalatt 9 pontot (3/7 dupla, 3/3 büntetőt) dobott, leszedett 5 lepattanót (2 támadó) és kiosztott társainak 3 gólpasszt. Neves "párja" volt, hiszen az ellenfél center poszton a neves orosz középjátékos, Irina Oszipova szerepelt, aki 24 perc alatt 10 ponttal s 8 lepattanóval járult csapata sikeréhez - "Dodi" helytállt vele szemben. Shenise Johnson 11/3-mal zárta az összecsapást.

 

Foto - sportmenu.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus