Honti és Quigley két-két győzelemmel kezdett

Két fordulót már le is játszottak az olasz női bajnokságból, s Honti Kata együttese, a Famlia Schio címvédőhöz méltón, két magabiztos győzelemmel kezdte a szezont. Ugyancsak két sikerrel nyitott a Wisla Krakkó, Quigley Alexandria csapata.

Katáék előbb a Viganaro csapatát verték 94-60-ra, Kata ebből a sikerből 18 perc alatt 5 lepattanóval s 2 gólpasszal vette ki részét. A második meccsen az előző évadban elődöntőbeli riválisa, a Lucca ellen játszott a Schio, s 65-35-re győzött. Válogatottunk csapatkapitánya ezen a meccsen 16 perc alatt 2/3-as dupla és 1/2-es büntető mutatóval 5 pontig jutott. Volt még 3 lepattanója, 1-1 gólpassza s szerzett, valamint 2 eladott labdája.

Lengyelországban nosztalgia rangadót nyert a nyitányon közel 60 pont különbséggel a Wisla Krakkó, amely 96-37-re "gázolta le" a Gdynia csapatát. A WNBA-ben is parádés szezont nyújtó Quigley Alexandria a jelek szerint tartja remek formáját. A lengyel szezonnyitón 31 perc alatt 6/7-es dupla és 2/3-as tripla mutatóval 18/6 ponttal zárt. Szedett mellé 6 lepattanót, volt 2-2 gólpassza, szerzett és eladott labdája. A második fordulóban a Widzew otthonába látogattak a krakkóiak, és 81-41-re nyertek. Allie ezúttal is megtette a magáét, 4/6-os dupla s 2/4-es triplamutatóval 14/6 ponttal vette ki részét csapata sikeréből. Statisztikai lapjára még 4 lepattanó, valamint 2-2 gólpassz és szerzett labda került.

Fritz Judit Walesbe, a Cardiff Archers csapatához igazolt, s együttese 57-49-es vereséggel kezdte az angol bajnokságot a Northumbria otthonában. Sajnos statisztikai adat nem áll rendelkezésre e mérkőzésről.

Franciaországban - ahol Rasheed Rita játszik - a másfél hete befejeződött világbajnokság miatt most hét végén kezdődik a bajnokság, a török pontvadászat pedig - ahol Horti Dórát figyelhetjük - még később, csak a hónap végén kezdődik. Kajdacsi Judit Bulgáriában, a Montana csapatában folytatja pályafutását, ott a 6 csapatos pontvadászat október 25-én kezdődik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus