Honti Katáék óriási bravúrja

Három honfitársnőnkért szoríthattunk az Euroliga nyitó fordulójában. Az élre Honti Kata együttesének, az olasz Famila Schio csapatának a bravúrja kívánkozik, amely Bourges-ban, az előző kiírás bronzérmesének az otthonában tudott nyerni. Krivacsevics Tijana csapata, a Kassa is idegenbeli sikerrel nyitott, Rakásnyi Krisztina csapata, a Novi Zagreb viszont kikapott Prágában.

A Schio egy roppant pontszegény első félidő után (10 perc elteltével 7-6-ra, a félidőben 23-19-re vezetett a Schio) végig vezetve, 61-55-re győzött. Az olasz bajnok sikerének értékét növeli, hogy egyik legjobbja, az itáliai válogatott első irányítója, a sérülés miatt hiányzó Sottana nélkül harcolta ki. Ez egyben azt is jelentette, hogy a magyar játékmester csaknem végig pályán volt, fegyelmezett játékával jelentős szerepet vállalt a bravúrban. Kata 2/5-ös mezőnymutatóval 4 pontot dobott. Volt 3-3 lepattanója, valamint gólpassza és 2 eladott labdája. Nem akármilyen rivális otthonában diadalmaskodtak Honti Katáék, talán elég csak azt megemlíteni, hogy a Bourges csapatában Tchachouang, Dumerc, Miyem és Ndongue személyében 4 olyan játékos is játszott, akik a nyáron Európa-bajnoki ezüstérmest szerző francia válogatottnak is a tagjai, alapemberei voltak. 

Raksányi Krisztina csapata, a Novi Zagreb "vállalható vereséggel" kezdett Prágában az igen jó erőkből álló cseh USK Praha ellen - a cseh bajnokcsapat 57-52-re nyert. A zágrábiaknak volt tartásuk, hiszen a záró szakaszt 17-12-re megnyerve jöttek föl 5 pontra. A magyar hátvéd 16 perc alatt 5 pontig jutott (2/2 dupla, 0/1 tripla, 1/2 büntető), statiszikai lapján még 1-1 lepattanó, gólpassz és szerzett labda található. 

Parádés, 21-11-re megnyert 4. negyedével tudott nyerni Krivacsevics Tijana csapata, a Good Angels Kosice a török Kayseri otthonában. A záró szakasz előtt még 2 pontos hátrányban voltak a kassaiak. Krivacsevics csaknem egy félidőnyit, 19 percet játszott, s ezalatt 7 pontot dobott. A duplákat 75%-ban értékesítette (3/4), ám a büntetőzés nem ment neki (1/4) és volt egy sikertelen tripla kísérlete. Leszedett 3 lepattanót, szerzett egy labdát és kipontozódott. A meccs hőse egyébként Pierson, a Kassa amerikai erőcsatára volt, aki 33 ponttal és 12 lepattanóval zárt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus