Hontiék is kikaptak az Euroligában

Két magyar válogatott játékos lépett pályára szerda este török földön a női Euroligában. Honti Kata és Quigley Alexandria együttese egyaránt alulmaradt

Honti Kata klubja, az olasz Famila Schio három negyeden át partiban volt a Kayseri csapatával, végül azonban simán, 68-53-ra kikapott.

30 perc játék után  41-39-re vezetett a Kayseri, a záró negyed pedig egyértelműen a török csapaté volt, azt 27-14-re nyerte, így végül biztos hazai siker született.

Az olasz bajnokcsapatban Kata  24 percet játszott, s 3/3-as dupla mutatóval 2 sikertelen triplával 6 ponttal fejezte be a mérkőzést. Szerzett 2 lepattanót s labdát, volt egy eladott labdája s egy blokkja.

A Wisla Krakkó, Quigley együttese összességében helytállt a végső győzelemre is esélye Fenerbahce otthonában, de a győzelemre egy pillanatig nem volt esélye. Hiába tartotta a lengyel együttes 5 ponton Angel McCoughtryt, egy az eredmény alapján szorosnak tűnő mérkőzésen 67-59-re kikapott. Ha azonban hozzátesszük, hogy az utolsó negyedet 18-11-re nyerte a Wisla, s ezzel került 10 ponton belülre, akkor látszik: az első három negyedben egyértelműen a török sztárcsapat akarata érvényesült.

Quigley több, mint 31 percet játszott s 4/11-es dupla, 0/1-es tripla, valamint 2/2-es büntető mutatóval 10 ponttal fejezte be a találkozót. A mezőnyben kifejezetten hasznosan játszott a honosított hátvéd, hiszen leszedett 3 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt s volt 2 szerzett labdája. Ami a +- mutatókat illeti, a +2-vel záró Quigleyn kívül 1 Wisla kosaras mutatója lett pozitív, a 8 pontig jutó, tavaly éppen a Fenerbahce csapatában kosarazó, korábban Sopronban is játszó lett Zane Tamane +8-cal zárt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus