Horti, Kajdacsi: a dupla-dupla sem volt elég a sikerhez

Újabb mozgalmas, változatos hetet tudhatnak maguk mögött a külföldön kosarazó honfitársnőink. Horti Dóra és Kajdacsi Judit dupla-duplát ért el, de a két kitűnő center mégsem örülhetett győzelemnek. Nézzük a részleteket. 

Horti Dóra (álló sorban balról a második) dupla-dupláig jutott török csapatában.Csúcsrangadót játszott Honti Kata csapata, a Famila Schio az olasz női bajnokságban a veretlen Ragusa ellen. Bár az első negyed után még a ragúzaiak vezettek, a folytatásban Hontiék akarata érvényesült, akik 85-76-ra győztek. A 30 percet játszó Katának mezőnyből (0/3 dupla, 0/2 tripla) nem ment a dobás, 6 büntetőjéből 4-et értékesítve 4 ponttal zárta a találkozót. A mezőnyben 6-6 gólpasszal és kiharcolt faulttal valamint 2 szerzett labdával tette igen-igen hasznossá magát. 

Szép sikert ért el Rasheed Rita csapata is, a San Martino, amely egy középcsapatot, az Orvieto együttesét fektetett két vállra (67-59). Rita 25 perc alatt bátran vállalkozva (0/4 dupla, 3/11 tripla, 3/3 büntető) 12/9 ponttal zárta a találkozót. Mezőnyben Katához hasonlóan ő is kimondottan hasznosan kosarazott, 6 lepattanóval, 3 gólpasszal, valamint 1 szerzett labdával - 2 eladott ellenében - járult még hozzá csapata  szép és fontos győzelméhez. 

Sajnos nem lett hibátlan a múlt hét végének magyar mérlege Itáliában, a másodosztályban ugyanis Vida Anna csapata, a Triestina hosszabbítás után 66-61-re kikapott a Muggia otthonában. Panka a 45-ből 43 percet töltött a pályán, s 18/6 pontjával messze csapata legeredményesebb játékosa lett. A pontszámát 5/14-es dupla, 2/8-as tripla és 2/6-os büntető mutatóval érte el. Leszedett 3 lepattanót, adott 2 gólpasszt, kiharcolt 7 faultot s volt 3 eladott labdája. 

Romániában Temesvár-Kolozsvár mérkőzést rendeztek, amelyet 62-61-re nyertek a temesváriak. A mérkőzést végigjátszó Kajdacsi Judit a vesztes kolozsváriaknál ismét döbbenetes dupla-duplát hozott össze 23 ponttal (8/12 dupla, 0/2 tripla, 7/10 büntető) és 19 (!!) lepattanóval, amelyek közül 7 volt támadó. Ékes statisztikai lapját 2 gólpassz valamint 5 szerzett labda tette még markánsabbá, de volt 3 eladott labdája. Gyaníthatóan mindez nem vigaszalja a hétről hétre remeklő középjátékost. 

Vincze Andrea együttese, a Marosvásárhely a Brassót fogadta, s kapott ki tőle simán. 95-62-re. Kajdacsihoz hasonlóan Vincze is végigjátszotta a meccset s ő is csapata legjobbjának bizonyult. Andi 7/13-as dupla mutatóval, mindkét büntetőjét értékesítve 16 pontig jutott. Leszedett 8 lepattanót, volt 2-2 gólpassza és blokkja, valamint 3 eladott labdája. 

Nem lett rangadó a Sepsiszentgyörgy-Targoviste találkozó, pedig az 5- fogadta a 4. helyen álló együttest. A Targoviste, Hutlassa Fanni csapata az első félidőben - de inkább már a 24-9-re megnyert első negyedben eldöntötte a meccset (szünetben 41-21-re vezettek a vendégek) a Déri Csaba vezette sepsiszentgyörgyiek ellen. A vége 81-42 lett. A Targoviste magyar kosarasa ezen a meccsen nem kapott jelentős szerepet, mindössze  7 percet játszott. Pontot nem dobott, volt egy sikertelen dupla és két rossz triplakísérlete, valamint 2 lepattanója, illetve 1 eladott labdája.

Török földön Vajda Nusi is győztes csapat tagja volt, a Botas korábbi Ek-csoportellenfele, az Antakya ellen játszott s nyert 68-53-ra. A magyar kosaras lány 25 percet játszott s 7/3 ponttal (0/3 dupla, 1/3 tripla, 4/4 büntető). Leszedett 10 lepattanót (3 támadó), volt 1 szerzett és 4 eladott labdája. 

Hiába ért el dupla-duplát a Canik capatában Horti Dóra 21 pontjával s 10 lepattanójával (4 támadó), a Canik hazai környezetben maradt alul az Orduspor ellen. Dodi pontjait jó dobóteljesítménnyel (7/12 dupla, 7/7 dupla) érte el. A 39 percet a pályán töltő középjátékosnak a dupla-dupla mellett volt 3 gólpassza és 1 szerzett labdája. Csapatának - amelyből négyen is 35 perc fölött játszottak - a meccs végére elfogyott az ereje, a záró szakaszt 24-13-ra vesztette el a Canik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus