Horti, Kajdacsi: szédületes hétvége

Két magyar center is extra meccset játszott a múlt hét végén, Kajdacsi Judit Romániában, Horti Dóra pedig török földön remekelt. Nem elhanyagolható különbség, hogy amíg utóbbi győzelemre tudta vezetni csapatát, előbbi együttese a káprázatos játéka ellenére is vesztesen hagyta el a pályát. Az olasz élvonalban papírforma-eredménnyel zárult két válogatott játékosunk csapatainak egymás elleni összecsapása.

Olasz földön egymás ellen játszott Honti Kata és Rasheed Rita csapata. Az összecsapást az esélyeknek megfelelően biztosan nyerte Kata csapata, a Schio. A 85-54-re végződő mérkőzésen Kata 19 percet játszott, s 3/9-es dupla-, valamint 1/1-es triplamutatóval, 9/3 ponttal zárta a találkozót. Leszedett 4 védő lepattanót, volt 1-1 szerzett s eladott labdája.

A San Martino együttesében Rasheed Rita a cserepadról beállva lett csapata legeredményesebb játékosa 15/3 ponttal, amelyet 4/10-es dupla-, 1/5-ös tripla- és 4/4-es büntetőmutatóval ért el, 25 percet játszva. Rita statisztikai lapján még 2 lepattanó, valamint 1-1 gólpassz és szerzett, valamint 3 eladott labda került.

Lengyel földön a kupadöntőt rendezték a múlt hét végén, s a Wisla Krakkó, soraiban Quigley Alexandriával elnyerte a trófeát. Az elődöntőben a korábbi magyar kapitány, Stefan Svitek vezette krakkói együttes könnyedén, 91-58-ra verte a ROW Rybnik csapatát. Ezen a meccsen a szakvezető pihentethette a csapata kulcsembereit, Quigley 7 pontot dobott. A döntőben, amint az várható volt, összejött a lengyel csúcsrangadó, a Wisla Krakkó-Polkowice ütközet. Bár a Polkowice kezdett jobban, a krakkóiak szünetig ledolgozták az első negyed utáni 4 pontos hátrányukat, s lendületben is maradtak. A döntő a 3. negyed volt, ezt 21-9-re, a meccset végül 68-64-re nyerte a Wisla, Quigley főszerepet játszott a győzelemben a maga 18 pontjával.

Romániában a Targoviste fölényesen, 102-66-ra verte a Brassót. Hutlassa Fanni csereként beállva egy félidőnyit játszott és 4/8-as dupla-, 0/1-es tripla-, valamint 2/2-es büntetőmutatóval 10 pontot dobott. Volt még 7 lepattanója (3 támadó), 2-2 gólpassza és eladott, valamint 4 szerzett labdája.

Kajdacsi Judit szédületes dupla-duplát mutatott fel, de nyilván nem vigasztalja, hiszem csapata, a Kolozsvár 69-56-ra kikapott a Galati vendégekét. A center 20 pontot (6/14 dupla, 0/2 tripla. 8/10 büntető) és nem kevesebb, mint 26 (!!) lepattanót (14 támadó) szerzett. Volt még 1-1 blokkja és szerzett, valamint 5 eladott labdája.

Vincze Andrea kipontozódásáig 26 percet játszott a Rapid otthonában 72-53-ra alulmaradó marosvásárhelyi együttesben. 2/2-es dupla- és 1/1-es tripla-mutatóval, 7/3 ponttal zárta a mérkőzést, leszedett 3 lepattanót, volt 2-2 gólpassza s eladott, valamint 3 szerzett labdája.

Törökországban Horti Dóra talán élete meccsét játszotta múlt hét végén. Csapata, a Canik 94-84-re verte a Konakot és a magyar középjátékos 3 lepattanóval maradt el a tripla-duplától. Dodi 26 percet játszva 7/13-as dupla-, 0/1-es tripla- és 12/15-ös büntetőmutatóval, 26 ponttal zárta az összecsapást. Ezen a mérkőzésen a válogatott középjátékos szinte irányítói erényeket csillogtatva nem kevesebb mint 11 gólpasszt osztott ki társainak és leszedett 7 lepattanót. Volt még 1-1 blokkja, szerzett és eladott labdája.

Vajda Nusi csapata, a Botas kikapott a Mersintől. A 66-59-es vereség alkalmával a magyar kosaras 13 pontig (1/3 dupla. 2/6 tripla, 5/8 büntető) és 8 lepattanóig (2 támadó) jutott. Volt 3 gólpassza és 2 eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus