Hosszabbításban nyert a Tatabánya a "kis" BEAC ellen

A NANB nyugati csoportjában Tatabányán játszották a legizgalmasabb meccset, a TF magabiztos sikerrel nyitott. 

A NANB nyugati csoportjában Tatabányán játszották a legizgalmasabb meccset, ahol a BEAC fiataljai csak hosszabbításban maradtak alul a rengeteg volt BEAC-kosarassal felálló Tatabánya otthonában. Nagykanizsán is izgalmas meccset láthattak a nézők, a TF magabiztos sikerrel kezdte a szezont

 

Nyugati csoport

TFSE - Bajai NKK 87-62

A tavasszal kétszer is súlyosan megsérülő s végül 23/6 pontig jutó Mányoky Judit 8-at jegyzett a TF első 10 pontjából. A hazaiak egy 10-3-as "repülőrajttal" jelezték a Bajának, sok jóra ne számítson. Az osztály tavaly előtti bajnoka, a tavalyi ezüstérmese már a szünetben 22 ponttal vezetett, magabiztos győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Boros Zoltán tehát szép győzelemmel debütált a TF-lányok kispadján, már csak azért is, mert minden játékosa szerzett pontot. A lepattanó csatát 60-26-ra nyerte a TF. A bajaiaktól a négy triplát is "besuvasztó" Szöllősi Boglárka (16/12 pont) dicsérhető, bár a büntetőzés neki (0/4) s csapattársainak sem ment igazán, 14/35-ös, 40%-os "találati aránnyal" zártak a vonalról a bajai lányok. 

BKG DSE - Tatai Sportegyesület 85-50

Szünetben már 20 ponttal vezettek a szigetszentmiklósiak, akik a harmadik negyedben még rátettek egy lapáttal. A BKG egységes csapatmunkával érte el fölényes sikerét, Gyimesi Krisztina 16 ponttal s 7 lepattanóval, Shirian Fatime pedig 13 ponttal s 9 lepatanóval zárt. A tatai csapat erősen kétemberesnek tűnik, hiszen a 22/12 pontig s 5 lepattanóig jutó Takács Emese, valamint a 16/6-tal - igaz, 2/9-s triplamutatóval - záró Lendér Lilla 38-at dobott az 50 tatai pontból. 

Tatabányai KC - ELTE-BEAC Újbuda U23 77-74

Váratlanul nagy ellenállást fejtett ki a feljutó BEAC közvetlen utánpótlás együttese a rutinos, sok-sok volt BEAC-kosarast felvonultató Tatabánya otthonában. Érdekesség, hogy fordulatokban roppant gazdag, hosszabbításos mérkőzésen mindkét csapat centere, Fülöp Klaudia (18 pont, 11 lepattanó), illetve Barnai Judit (21 pont, 11 lepattanó) egyaránt dupla-duplával zárt. Hazai részről Mozsolics Judit (19 pont, 7 lepattanó, 9 kiharcolt fault), valamint a nagy mezőnymunkát végző, kritikus helyzetekben villanó Szamosi Rita (6/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) tett sokat a sikerért. A veresége ellenére egyértelműen emelt fővel távozó BEAC-ból a mindössze 16 éves Pusztai Petra (22/3 pont, 4 lepattanó), valamint Kádár Kinga (12 pont, 5-5 lepattanó és szerzett labda, 6 kiharcolt fault) játéka emelhető még ki. 

Kanizsai Vadmacskák - SzOESE 76-70 

Végig szoros, kiegyenlített meccset játszott egymással a két igazán nyugati együttes. 12 percig, ha szűken is, de a hazaiak vezettek, ám ekkor egy 7-0-lal fordított a Szombathely, sőt 6 ponttal is vezetett - a szünetben 4-gyel. Szünet után igazi vadmacskákhoz méltó, határozott, agresszív kezdéssel egy 8-0-lal visszaszerezte a vezetést a kanizsai együttes. A szakaszban még váltott vezetéssel haladtak a felek. A meccs a záró negyed közepén dőlt el, amikor 63-61 után egy 7-2-vel 7 ponttal megléptek a hazaiak, ezt követően egyszer még 4 pontra visszajött a Szombathely, de fordítani már nem tudott. A lepattanóharcot nagy fölénnyel, 43-26-ra megnyerő kanizsaiak sikeréért Fekete Csilla (19/6 pont, 10-10 lepattanó és kiharcolt fault, 7 szerzett labda 5 gólpassz), Fuisz Viktória (19 pont) és Hegyi Vivien (9 pont, 13 lepattanó) tett nagyon sokat. Szombathelyi részről Czinder Adrienn (19/3 pont, 6 lepattanó, 5 szerzett labda) dicsérhető leginkább, bár 6 eladott labdája ront az összképen. Rajta kívül Gusztafik Lilla (15/3 pont, 5 szerzett labda) dicsérhető leginkább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus