Ieva Kublinával erősít a PEAC-Pécs a Dinamo elleni csata előtt

Újabb játékost szerződtetett a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata: a kiváló lett centerrel, Ieva Kublinával a szezon végéig szóló megállapodást kötött (amennyiben az orvosi, fizikai vizsgálatokon megfelel) a nemzetközi porondon, az Európa-kupában is érdekelt pécsi klub - adta hírül a gárda sajtóközleménye. 

A 31 éves kosaras a 2012/2013-as idényben a török sztáregyüttesben, a Fenerbahcéban játszott, majd néhány hónappal ezelőtt térdműtéten esett át, s azóta Rigában edzett és tartotta karban magát – és nyilván ott várt egy jó ajánlatra.

– Kublina a műtétje miatt három–négy hónapot hagyott ki, az ősszel nem volt csapata, s ezáltal nyílt lehetőségünk arra, hogy egy ilyen kvalitású, nagy tapasztalattal rendelkező játékost számunkra kedvező feltételekkel magunkhoz édesgessünk – fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy erre más körülmények között valószínűleg nem lett volna esélyük. – A lett válogatott kosaras szerződtetésére azért volt szükségünk, mert centerposzton sebezhetőek voltunk, főleg egy sérülés esetén. Ráadásul rengeteg feladat vár még a csapatra, a Közép-európai Ligában ugyanis bejutott a Final Fourba, a Magyar Kupában ott van a legjobb nyolc között, és áprilisban kezdődik a magyar bajnoki rájátszás is, továbbá az Európa-kupa nyolcaddöntőjében is érdekeltek vagyunk. Magunknak tettük tehát magasra a lécet, de szeretnénk is megfelelni a ránk váró kihívásoknak. Fontos megjegyezni, hogy mindig olyan játékosokat keresünk, akik emberileg is megfelelnek az elvárásainknak, s Kublina ilyen: Győrben együtt játszott vele a mostani csapatunkban szereplő Nagy-Bujdosó Nóra és Raksányi Krisztina, Diósgyőrben pedig Fűrész Diána, s mindhárman pozitív véleménnyel voltak róla. Benne pedig nyilván hasonló vélemény alakult ki rólunk, az eredményeinkről, az itt zajló szakmai munkáról, mert ellenkező esetben biztosan nem minket választott volna.

Ieva Kublina sok csapatnál megfordult már pályafutása során, s kétszer magyar együttesben is kosarazott. Tíz évvel ezelőtt a Miskolc játékosa volt, időben kicsit közelebbi történet a győri légióskodása: itt a 2010/2011-es szezonban Magyar Kupa-bronzérmet szerzett. Szinte bejárta egész Európát, játszott a litván Lietuvasban, a francia Mondevilleben és Bourgesban, a Prágában, legutóbb pedig a Fenerbahcéban. A PEAC-Pécs soron következő mérkőzése, az Európa-kupa nyolcaddöntője szempontjából érdekes információ, hogy szerepelt a Dinamo Moszkvában is, amelyet Zseljko Djokics együttese most csütörtökön fogad.

Ezzel a meccsel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy igazi sztáralakulat érkezik Pécsre, amelyben az amerikai Tina Charles személyében olimpiai bajnok kosaras is játszik. A Dinamo Moszkva bivalyerős kerettel rendelkezik, a sorozat címvédője, s az idei kiírásban is esélyes a végső győzelemre – a csoportkört 5/1-es mutatóval zárta, s átlagban a legtöbb (84,8) pontot szerezte mérkőzésenként. A pécsi találkozó csütörtökön 17.30-kor kezdődik, a Sport1HD élőben közvetíti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus