Jelentősen csökken a ZTE női csapatának támogatása

Csak akkor nevez az élvonalba a klub, ha sikerül pótolni a kieső bevételeket, de U20-as válogatottak érkezhetnek Gáll Tamásékhoz. 

A ZTE NKK tulajdonosa a Zala Volán Zrt. beleolvadt az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-be, mely a cég számára az önállóság elvesztésével és a sporttámogatások újragondolásával járt. Ennek következtében jelentősen csökkent a ZTE NKK támogatása.

A helyi lapnak Tóth László ügyvezető elmondta, hogy a kieső bevételek pótlásán dolgoznak és abban az esetben neveznek az élvonalba, ha ehhez minden feltétel adott lesz. Tóth László hitet tett amellett, hogy a klubot eddig is kiszámítható gazdálkodás jellemezte, ahol mindig teljesítették a vállalt kötelezettségeiket és ezen a jövőben sem kívánnak változtatni.

A lap összeállítása kiemeli, hogy ilyen helyzetben a játékoskeret kialakítása nehéz, de U20-as válogatott játékosok érkezése várható Zalaegerszegre. A pénzügyi lehetőségek kedvező alakulása esetén pedig 2-3-as, illetve 4-5-ös posztra érkezhet légiós. A szakmai munka irányítása továbbra is Gáll Tamás kezében marad.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere a lapnak elmondta, hogy tisztában vannak a kialakult nehéz helyzettel, de jelenlegi támogatáson felül többet nem tudnak vállalni a klub finanszírozásából. A helyi önkormányzat jelenleg 5 millió forinttal és a sportcsarnok rendelkezésre bocsájtásával támogatja a női kosárlabdát.

forrás: wbasket.hu
Foto - ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus