Jól érzi magát az utánpótlásban a korábbi soproni sikeredző

Eltelt egy év(ad) és túl sokat nem lehetett hallani a korábbi évek soproni sikeredzőjéről, Székely Norbertről. A korábban a női szövetségi kapitányi tisztet is betöltő, 5 éve a soproni női csapatot az Euroliga négyes döntőjébe vezető, a soproni női csapattal 5-5 bajnoki címet és Magyar Kupa elsőséget szerző szakember utánpótlás vonalon dolgozott az elmúlt hónapokban.

- Hogy érezted magad, hogy tetszett az utánpótlásnál folytatott munka - szegeztük a kérdést Székely Norbertnek.

- Nagyon élveztem, remekül éreztem, érzem magam a Soproni Tigriseknél - felelte az edző. - Egészen más jellegű a feladat és mások az elvárások is, mint egy felnőtt csapatnál, de úgy érzem a játékosok fejlődése lemérhető, kézzel fogható. Emellett nagyon szép feladat a klubnál dolgozó edző kollégák képzése. Mind a játékosok mind az edzők vonatkozásában azt mondhatom, egy tehetséges, tenni, dolgozni akaró társasággal dolgozhatom. Ennek a munkának az eredménye azonban nem most, nem azonnal mérhető le, ilyen értelemben tehát nem nagyon van azonnali eredménykényszer, ami nem is baj. Emellett részt veszek a szövetség felkérésére egy olyan szakmai bizottságban, amely az utánpótlás részletes szakmai programját dolgozza ki - ez is egy nagyon szép, megtisztelő feladat. 

- Hosszú és sikeres évek után távoztál a soproni női csapat kispadjáról, de nyilván, figyelemmel kísérted a csapat szereplését. Hogyan láttad a Székely Norbert nélküli soproni női csapat szereplését?

- Ha a csapat mindegyik meccset nem is, de a mérkőzések jelentős résztét láttam. A soproni csapatnál mindig azonnali eredménykényszer volt és van, nincs igazán idő hosszabb távú építkezésre. Úgy érzem, a magyar bajnokság színvonala évről évre esik vissza, de néhány csapat, így a soproni is próbálja szinten tartani kerete erősségét, mások viszont szezon közben erősítettek. Erős volt a soproni keret, ám a szezon végeredményben, mivel a csapat nem jutott be a bajnoki döntőbe, sikertelennek mondható. Bár az okok feltárása nyilván nem az én feladatom, úgy éreztem, voltak olyan belső feszültségek, amelyeket nem sikerült kezelni a csapaton belül. 

- Hosszú évek után úgy tűnik, viszonylag szabad nyarad lesz. Mik a terveid nyárra és a következő évadra?

- Benne vagyok egy nagyon tehetséges és szerintem sokra hivatott korosztályos válogatott, az U16-os csapat szakmai stábjában Ferenczi Tamás szövetségi edző egyik segítőjeként. Az ő munkáját próbálom segíteni a tapasztalataimmal, észrevételeimmel, meglátásaimmal. Ezen tényleg nagy potenciállal bíró társaság a B-divíziós korosztályos Eb-n szerepel, csalódott lennék, ha nem lenne ott a gárda a legjobb 4 között. Sopronban június 30-a és július 11-e között két egyhetes képzési kurzust szeretnék tartani. Szándékosan nem használom a tábor kifejezést, mert bár napi két foglalkozást tervezek tartani nem bentlakásos jellegű lesz a rendezvény. Egyéni képzést tervezek, a jelentkezők tudásszintjének megfelelően, a kezdőktől akár a profi játékosokig szívesen látok mindenkit. Annyit még elmondhatok, én fogom tartani a foglalkozásokat elejétől a végéig, és egyértelműen a minőségi képzési munkára törekszem, s nem nagy, tömeges csoportokban gondolkodom, hanem inkább kevesebbeknek adnék sokat. Ami a következő évadot illeti, azzal kapcsolatban annyit tudok mondani, jó az esély rá, hogy folytatom a Soproni Tigriseknél megkezdett munkát.

 

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus