Kajdacsi: dupla-dupla, Quigley: 29 perc alatt 30 pont

Nem volt túl sikeres hétvégéjük az európai bajnokságokban kosarazó honfitársnőinknek, csupán a Krakkó és a Kassa tudott nyerni. Ami a magyar lányok egyéni teljesítményeit illeti, akadtak extrák... Nézzük a részleteket!

Kajdacsi Judit eddigi legjobb meccsét játszotta Bulgáriában. A remek hatékonysággal (9/11 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető) elért 20 pont mellé szerzett 14 (5 támadó) lepattanó sem volt azonban elég csapatának a győzelemhez, a Montana 83-80-ra kapott ki a Dunav csapatától, a vesztes egyértelműen legjobb játékosa a dupla-duplát elérő magyar center volt.

Azok után, hogy a múlt héten a Soprontól kikapott az Európa-kupában, hét végén Rasheed Rita csapatát, az Union Hainaut együttesét fogadta a Basket Landes s nyert ellene 80-65-re. Ennél több érdekességet azonban sajnos nem tudunk mondani a meccsről, mivel a magyar válogatott bedobója nem játszott.

Az Euroligában első két meccsét elvesztette, s most a bajnoki veretlensége is "odalett" Honti Kata együttesének, a Famila Schio csapatának. A veretlenek Ragusa elleni csúcsrangadóján a centere, Ogwumike hiányát megérző Schio 73-71-re kapott ki. Kata kezdett és 1/2-es dupla, valamint 1/1-es tripla mutatóval 5/3 ponttal zárta a találkozót, leszedett 2 lepattanót, volt 1 szerzett és 2 eladott labdája.

Nem sikerült megszereznie az első győzelmet Vida Anna csapatának, a Triestina együttesének, amely azok után, hogy az első negyedet csúnyán (16-30) "elbukta", 83-71-re alulmaradt a Cagliarival szemben. Panka 2/4-es dupla, 1/4-es tripla és 3/4-es büntető mutatóval 10/3 ponttal zárta a mérkőzést, volt 2-2 lepattanója és gólpassza, valamint 3-3 szerzett és eladott labdája.

Látszólag szoros meccset nyert meg a Wisla Krakkó a lengyel bajnokságban, Quigley Alexandria csapata a Gorzowot verte 71-66-ra. A krakkóiak végig uralták a meccset, a 30. percig fokozatosan növelték előnyüket, s három negyed után 62-45-re vezettek, de a végén "kiengedtek". A harmadik negyed végére felépített előny megszerzésében főszerepet játszott a magyar válogatott honosított hátvédje, aki 29 perc alatt 12/17-es dupla, 1/3-as tripla, valamint 3/4-es büntető mutatóval 30/3 ponttal fejezte be a mérkőzést. Mutatós statisztikai lapjára még 3 lepattanó, 3 gólpassz, 5 szerzett s mindössze egyetlen eladott labda került.

Szlovákiában a múlt heti káprázatos Euroliga-bravúr, a Galatasaray otthonában aratott győzelem után a bajnokságban újabb fölényes győzelmet aratott a Good Angels Kosice, amely a besztercebányaiakat verte 109-37-re, Krivacsevics Tijana 5 ponttal járult hozzá a kassai sikerhez.

Török földön három negyed után "nyerőnek" tűnt Horti Dóra csapata, a Mersin, amely ekkor 59-48-ra vezetett, ám a záró szakaszra összeomlott. A befejező 10 percet 32-11-re nyerő Besiktas így 80-70-re győzött. A vesztes fél magyar válogatott középjátékosa kezdőként 25 percet játszott, 5/12-es dupla, valamint 4/7-es büntető mutatóval 14 pontig jutott. Leszedett 7 lepattanót, ötöt a támadó palánk alatt, és eladott 2 labdát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus