Kajdacsi Judit 20 lepattanóval kezdett

Egy óriási, 83 pont különbségű összecsapást erős túlzás lenne rangadónak nevezni. A román bajnokság nyitó fordulójában a múlt hét végén egy ilyen mérkőzés zajlott, s a győztes, illetve a vesztes oldalon is szerepelt egy-egy magyar lány. Egy harmadik pedig szép dupla-duplával kezdte a román bajnokságot.

A Targoviste - Marosvásárhely találkozó végeredménye 111-28 lett. A győztes, az előző évadban az Euroligában is szereplő Targoviste csapatában játszik Hutlassa Fanni, aki a tavalyi szezonban még Pécsett, a PEAC-Pécs csapatában szerepelt, amíg el nem váltak a klub és a kosaras útjai. Rajta kívül még egy Magyarországon ismert kosaras szerepel a Targoviste csapatában, Lenita Sanford, a tavaly Diósgyőrben kosarazó amerikai center. A másik oldalon a tavaly Kolozsváron kosarazó Vincze Andrea szerepelt.

Hutlassa 24 perc alatt 7/9-es dupla, valamint 0/2-es tripla mutatóval, 14 ponttal zárta a meccset, volt 7 gólpassza, valamint 2-2 szerzett és eladott labdája. Az ex-diósgyőri center 6/9-es dupla és 3/4-es büntető mutatóval 15 pontig jutott, s leszedett 11 lepattanót.

A marosvásárhelyieknél Vincze Andi 24 játékperce alatt 3 dupla kísérletéből egyet értékesítve 2 ponttal zárt, volt még egy rossz tripla kísérlete, s 5 védő pattanója, valamint 2 eladott labdája.

Nem a Sepsiszentgyörgyről Vincze Andrea előző csapatához, a Kolozsvárhoz igazoló Kajdacsi Juditon múlt, hogy új csapata 77-51-re kikapott a bajnok, Aradtól. A magyar center dobásmutatója ugyan nem volt túl fényes (3/10 dupla, 1/5 tripla, 3/3 büntető), ám a 12 pontja mellé nem kevesebb, mint 20 (!!) lepattanót szerzett, ebből hetet az aradi, azaz a támadó palánk alatt. Statisztikai lapján még 2-2 gólpassz és szerzett, valamint 3 eladott labda olvasható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus