Karácsonyi cipősdoboz akció egy kosármeccs keretében

Amellett, hogy a múlt héten a győri kosaras lányok a hazai premierjükön hősies harccal és egy a végletekig izgalmas, kétszeri hosszabbításos meccsel ajándékozták meg szurkolóikat, másfajta ajándékozásra is sor került.

A CMB Cargo-UNI Győr - Villeneuve női kosárlabda Európa-kupa meccs keretében vette át az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány azt a 71 cipősdobozt, amelyet egy fiatal győri kosaras kislány kezdeményezésére tölthettek meg a rászorulóknak segíteni szándékozók ajándékokkal.

A Tóth Ákos vezette alapítvány azonnal a győri utánpótlás klub kurd származású ifjú kosaras palántája, Ayana Pelsin által kezdeményezett s elindított akció mögé állt. Az Age of Hope országszerte ismeri a gyermekek néhány régióban bizony igen nehéz helyzetét, s pontosan tisztában van vele: jó helyre kerülnek majd az ajándékok, nagy-nagy szükségük van a gyermekeknek ruhákra, tartós élelmiszerekre - mert elsősorban ilyen jellegű ajándékokat várnának.

Tóth Ákos, a Szolgálat vezetője kiemelte: boldog, hogy az Age of Hope munkája az ország több pontján felkeltette fiatal sportolók érdeklődését. Kiemelte, az érettségihez ma már elengedhetetlen 50 órás közösségi szolgálat keretében is kifejezetten örülnek, ha sportolókkal dolgozhatnak együtt, ők ugyanis már tudnak csapatban gondolkodni. És az egyik utánpótlás nevelő klubban, jelesül a Törekvésben, amelynek több játékosa is részt vett már közösségi szolgálaton, kiemelten fontosnak tartják azt, hogy segítsenek másoknak, hogy megismerkedjenek nehezebb sorsú, hátrányosabb helyzetű kortársaik életkörülményeivel.

Jelenleg 10 vívó és kosárlabdázó palánta gyűjti óráit az alapítványnál. Pepe, azaz Ayana munkája több mint figyelemre méltó. Óriási dolog, hogy egyedül, 16 évesen ilyen erőket tudott megmozgatni az iskola és a mindennapi edzésmunka mellett, csodálatos, hogy erre még volt energiája, motivációja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus