Két amerikai Győrben

A 2013/14-es szezon végéig szóló szerződést kötött két amerikai játékossal a HAT-AGRO UNI Győr együttese. Az irányító Courtney Vandersloot mellett a center posztra Joslyn Tinkle érkezett.

„A másfél hónappal ezelőtti busztragédia miatt kellett mindenképpen igazolnunk, hiszen aki figyelte a múlt heti edzőmeccseinket, láthatta, hogy kevesen vagyunk. Ráadásul az Euroligában kötelező legalább tíz játékost beírni a jegyzőkönyvbe, de a két amerikaival is csupán kilencen vagyunk. Ennek ellenére újabb igazolást már nem tervezünk, s biztosak vagyunk abban, hogy mindketten nagy segítségünkre lesznek a szezon során” – nyilatkozta Fűzy András társadalmi elnök a győriek hivatalos honlapjának.

A 24 esztendős irányító Courtney Vandersloot 2011-ben végzett a Gonzaga egyetemen, majd jelentkezett a WNBA draftra, ahol 3. helyen választotta ki a Chicago Sky együttese. Ebben az esztendőben a WNBA All-Star mérkőzésére is beválogatták. A 2011/12-es idényben Európában a Besiktas csapatában mutatkozott be, ahol az Európa-kupában is pályára lépett (16.6 pont, 5.3 gólpassz).

Vandersloot a nyáron a WNBA-ben 8.7 pontot és 5.5 gólpasszt átlagolt 35 mérkőzésen, a tavalyi európai szezont pedig a Novi Zagrebben kezdte, majd Rózsahegyen fejezte be. Előbbivel két Euroliga mérkőzésen lépett pályára, utóbbival pedig 16 mérkőzésen 7.1 pontot és 5.8 gólpasszt átlagolt.

A 22 éves, 191 cm magas Joslyn Tinkle nyáron végzett a Stanford egyetemen, ahol 36 mérkőzésen átlagban 11.8 pontot és 5.7 lepattanót szerzett, valamint 1.8 dobást blokkolt. A WNBA drafton ugyan nem kelt el a center, de a Seattle Storm színeiben 7 mérkőzésen így is pályára lépett a ligában, ám összesen 12 percet töltött a parketten.

A Szentendrei Áron vezette Győr első tétmérkőzését november 7-én játssza, amikor a címvédő Jekatyerinburgot fogadják az Euroligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus