Két légióssal és magyar játékosokkal erősített a PINKK

Amerikai centert és svéd válogatott bedobót szerződtetett a PINKK Pécsi 424 a 2015/2016-os szezonra.


A tavalyi játékoskeretből már korábban bejelentett 'maradók' ( Sánta Petra, Nagy Dorottya, Ruják Nóra, Gémes-Sarok Nikolett) után Domokos Kinga Réka is Pécsett folytatja. Új igazolás Mojzes Gina, a tehetséges 19 éves, 187 cm magas, 4-es poszton bevethető játékos, Bajáról érkezik ahol az előző szezonban 10 pont, 11 lepattanó, 2,4 gólpassz átlagot ért el, 17 B-csoportos mérkőzésen. Szintén a PINKK Pécsi 424 csapatát választotta Molitor Dorottya, aki a PEAC- Pécs junior csapatától érkezik.

Jewel Tunstull, a 22 éves, 191 cm magas amerikai center Olaszországban a Battipaglia csapatánál töltötte első európai szezonját, ahol 11,8 pontot, 5,9 lepattanót és 1,4 blokkot átlagolt. Az olasz bajnokság második legjobb dobás blokkolója volt ez elmúlt szezonban. Jewel a Northeastern University Huskies (NCAA1) csapatában játszott egyetemi évei alatt, az utolsó szezonjában (2013/14) az átlaga 15,5 pont, 9,5 lepattanó, 1,6 blokk volt. A fiatal, atletikus center a PINKK nagy hasznára lehet a palánkok alatt.

Binta Drammeh 23 éves, 182 cm magas, 2-3 poszton bevethető svéd válogatott játékos az elmúlt szezont Törökországban a Hatay csapatánál töltötte ahol 6,6 pont és 2,4 lepattanó volt az átlaga. Jóval sikeresebb volt a 2013/14-es szezonja, mikor az orosz Dynamo Novosibirsk csapatában az Európa Kupában 16,3 pontot és 6,2 lepattanót átlagolt.

A csapat augusztus 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra majd augusztus 21-én részt vesz szakmai igazgatónk Iványi Dalma búcsúmérkőzésén, aminek Mezőberény ad otthont. A helyi városvezetés szervezésében a Dalma korábbi játékostársaiból álló csapattal mérkőzik meg a PINKK Pécsi 424.

Szeptember 10-13. között a csapat ismét részt vesz Trutnovban, a roppant rangos felkészülési tornán a következő csapatok társaságában:

ZVVZ USK Praha (cseh és Euroliga-bajnok)
Dynamo Kursk (orosz bajnokság és az Euroliga bronzérmese)
Good Angels Košice (szlovák bajnok)
BBK Lulea (svéd bajnok)
TSV Wasserburg (német bajnok)
Piešťanské Čajky (szlovák)
Kara Trutnov (cseh)

Iványi Dalma szakmai stábja jövő héten kerül bemutatásra.

forrás: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus