Két új játékost szerződtetett a ZTE-NKK

Őri Györgyi és Kirby Burkholder az ZTE-NKK két új igazolása, Nagy Dórával, Gáspár-Szalay Virággal, Böröndy Viviennel, Velkey Krisztinával, Orsó Viktóriával, Jurkó Noémivel és Horváth Zsófival hosszabbított a klub.

A ztenkk.hu beszámolója

Lázas munka folyik a háttérben az idei csapat összeállításán. Gáspár Dávid vezetőedző és a szakmai stáb közösen alakítja ki a szezonra a keretet. Az előző szezonban szerepelt játékosokkal folyamatosan egyeztetett a klub és elsőként Nagy Dórával sikerült megegyezni a folytatásról. Ami biztos, hogy a Licskai Zsófia a PEAC csapatához igazolt, míg Szélesy Judit nem lesz tagja a keretnek. A rutinos játékosnak sokat köszönhet a klub, és harcosságával, rutinjával az elmúlt szezonban is sokat segített a csapatnak. A kiváló játékosnak a vezetők az utánpótlásnevelésben szánnának szerepet. Irányító poszton Gáspár-Szalay Virág is a maradók névsorát erősíti, aki szülés után visszatérve lett csapatunk egyik vezéregyénisége. A kettes poszton két újabb maradóról beszélhetünk Böröndy Vivien és Velkey Krisztina személyében.

A 3-as poszton egy légióst igazolt csapatunk, az amerikai Kirby Burkholdert. A 183 cm magas játékos 2-3-as poszton bevethető. A James Medison University (NCCA) egyetemi évek után olasz és belga első osztályban szerepelt. A 2013/2014-es szezonban a CAA bajnokságban a legjobbnak választották.

- Erős egyéniségű, határozott játékost szerettem volna erre a posztra, aki ráadásul remekül is dob. Ponterőssége mellett igazi csapatjátékos, ami számunkra szintén fontos. - érvelt a vezetődző.

Az amerikai lány várhatóan szeptember 1-én csatlakozik majd a társakhoz.  A hármas poszton Orsó Viktóriával is sikerült egyezségre jutni, így ő is újabb egy évre a csapatunk tagja lesz. Csak úgy, mint Jurkó Noémi, akinek a fejlődése folyamatos volt az előző években. A fiatal játékos a 4-es poszton lesz bevethető.

Mellé Szekszárdról teszi át Zalaegerszegre a székhelyét Őri Györgyi. A 185 cm magas játékos 18 évesen lett profi játékos. Azóta a Cegléd, a Győr, a Pinkk és a Szekszárd csapatában játszott.

- Tehetséges, harcos játékost ismertem meg a személyében, aki sokat segíthet majd a csapatunknak. Hasonló kvalitásokkal rendelkező játékost kerestünk, és így akadt a figyelmünkbe Györgyi, akivel sikerült megegyeznünk a közös munkáról. – vázolta a döntését Gáspár Dávid.

A center poszton Horváth Zsófira számítunk, valamint egy külföldi játékos szerződtetését tervezik a vezetők. A vezetőedző beszélt még a szövetség fiatalokra vonatkozó rendelkezéséről is, így a keretet három U20-as korosztályba tartozó fiatallal töltik még fel.

A felkészülés várhatóan augusztus elsején kezdődik majd a régi és új játékosokkal.

A keret tagjai: Nagy Dóra, Gáspár-Szalay Virág, Böröndy Vivien, Velkey Krisztina, Orsó Viktória, Kirby Burkholder, Jurkó Noémi, Őri Györgyi, Horváth Zsófi.

 

fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus