Kiütötte norvég ellenfelét a Győr

Negyvenöt pontos győzelmet aratott Völgyi Péter csapata - Simon Anikó rosszul lett, de szerencsére nincs baj. 

A gyorikosar.hu beszámolója:

CMB Cargo-UNI Győr-Norvégia 88-43 (26-15, 20-8, 20-13, 22-7)

Athén, felkészülési torna, 3. forduló.

UNI Győr: Czank, Fields 12/9, Laklóth 3/3, KRIVACEVIC 12, GOREE 17. Cs.: VARGA ZS. 10, SIMON ZS. 14/6, Sztepanova 4, Török Á. 6, Markó 2, Szabó P. 8. Edző: Völgyi Péter.

Csapatunk végig vezetett a találkozón, a különbség fokozatosan nőtt, s ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Külön öröm, hogy Szabó Petra hosszaú sérülés után visszatért a pályára, 13 perc alatt a nyolc pontja mellett leszedett két lepattanót és előkészített egy kosarat is.

Völgyi Péter: – Rendkívül hasznos tornán vettünk részt. A Szpartak Moszkvát még sosem tudtuk megverni, s bár fiatal csapatról van szó, vannak rutinos játékosaik, ellenük szép győzelmet arattunk. A második napon a házigazdák elleni meccsen jött ki a társaságon az utazás és a harnmincöt fokos hőség összhatása, bágyadtan mozogtunk, az Olympiakosz pedig kíméletlenül kihasználta ezt, sajnos nem tudtuk őket kizökkenteni a ritmusukból. A norvégok ellen két cél volt, egyrészt az, hogy ne sérüljön meg senki, mert az északiak igazából még csak most tanulják ezt a sportágat, elég durván játszottak. a másik pedig, hogy egy alacsonyabb szerkezetű ellenféllel szemben próbáljuk meg minél többször helyzetbe hozni a magas embereinket. Ez azt gondolom, elég jól sikerült. Fontos kiemelni még, hogy hosszú kihagyás után tért vissza közénk Szabó Petra, aki jó teljesítményt nyújtott.

A torna első mérkőzése előtt a bemelegítéskor Simon Anikó rosszul lett, megfigyelésre kórházba kellett vinni, szerencsére semmi komolyat nem mutattak ki a vizsgálatok, így hétfőn a csapattal együtt hazatérhet a fiatal kosaras, s remélhetőleg hamar visszanyeri majd az erejét.

fotó: infogyor.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus