Komplett csapattal talán továbbjutott volna a PEAC-Pécs

Akárcsak az előző szezonban, most is bejutott a legjobb tizenhat közé a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata az Európa-kupában, s akárcsak tavaly, most is itt, a nyolcaddöntőben kellett búcsúznia.

Mayer András beszámolója:

Nagy különbség ugyanakkor, hogy míg egy évvel ezelőtt a Dinamo Moszkva ellen szemernyi esély sem volt a továbbjutásra, a két mérkőzés alapján nyugodtan kijelenthető, hogy a Besiktas ellen lett volna – ha teljes a keret.

A pécsieket azonban a legrosszabbkor sújtották súlyos sérülések, hiszen egyrészt itt volt az Európa-kupa nyolcaddöntőjének oda-visszavágós párharca, másrészt januárban a bajnokságban is rangadók sorát játsszák. Az Isztambulba el sem utazó Natalie Hurst, Raksányi Krisztina és Kiss Virág trió mellett ráadásul nincs százszázalékos állapotban Nevena Jovanovics sem, ezt a hátrányt pedig nem lehetett kompenzálni csütörtök este: végül 72-50-re nyert a Besiktas, s kettős győzelemmel ment tovább.

– Nagyon szomorú és csalódott vagyok amiatt, hogy pont most kerültünk ilyen helyzetbe – mondta Zseljko Djokics, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – Úgy érzem ugyanis, hogy a Besiktas ellen teljes kerettel lett volna sanszunk, továbbjuthattunk volna a legjobb nyolc közé. Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy ebben az idényben is szépen, eredményesen képviseltük Magyarországot a nemzetközi porondon, továbbjutottunk a csoportunkból a legjobb tizenhat közé, amiért büszke vagyok a csapatomra!

A szakvezető hozzátette, rosszul jártak azzal is, hogy a bajnokságban szerencsétlen sorsolást kaptak, januárban nagyon nehéz mérkőzéseket kell játszaniuk az Európa-kupa-meccsek mellett. A következőre sem kell sokáig várniuk: jövő kedden a PINKK-Pécsi 424 csapatát fogadják, vagyis a bajnoki ezüstérmes, a Magyar Kupa győztese játszik majd a bajnoki címvédővel. Ez sem lesz egyszerű feladat!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus